BOJKOT KONCERTA HLADNOG PIVA: U ovome gradu za njih ne žele ni čuti

Screenshot

Nije Kekin vjerojatno ni slutio da bi mu uplitanje u politiku, to jest iznošenje političkih stavova moglo narušiti ugled i stajati ga uspješne karijere.

Već smo svi dobro upoznati s, hajmo to nazvati aferom, oko nove pjesme frontmena zagrebačkog rock benda Hladno pivo, Mile Kekina, kojom je podigao na noge i podijelio gotovo cijelu Hrvatsku. Pjesmu, “Ja nisam vaš” mnogi su okarakterizirali kao antihrvatsku pjesmu i pjesmu koja potiče na već svima pomalo napornu temu, “tko je čiji”, to jest čija obitelj je bila u partizanima, a čija u ustašama.

Nije Kekin vjerojatno ni slutio da bi mu uplitanje u politiku, to jest iznošenje političkih stavova moglo narušiti ugled i stajati ga uspješne karijere. No, ispostavilo se kako bi se to moglo i dogoditi. Naime, brojni su njegovi kolege glazbenici javno iznijeli svoje mišljenje o Kekinovoj ispolitiziranoj pjesmi, a najglasniji je bio Toni Aničić iz splitskog benda Đubrivo koji je pak napisao protupjesmu u kojoj je dobro opleo po zagrebačkom kolegi. “Ti nisi naš, nisi naš od glave do pete ti nisi naš, tvoji su izgubili devedesetpete”, poručio mu je u pjesmi Aničić, a njegovih je istomišljenika očito mnogo jer se počela širiti priča kako će koncert Hladnog piva u Zadru, 26. ožujka publika bojkotirati.

O bojkotu se za sada samo govori na društvenim mrežama i nije za sada nije službeno objavljeno da će isti i nastati, ali Kekin si je ovom pjesmom itekako zapaprio vlastitu karijeru, a samim time i karijeru benda Hladno pivo. Mnogi će se dugogodišnji fanovi benda složiti kako bend više ne stvara glazbu kakvu je nekada stvarao, kao i da im se tekstovi uglavnom previše petljaju u politiku, a premalo u vječno popularnu tematiku seksa, droge i društvenog života mladih, kojom su se nekada bavili.

No, ni oni više nisu buntovni klinci kao što su nekada bili, ali barem neka se prisjete sami svojeg stiha iz “Studentske” koji ide ovako nekakao, “Što se politike tiče, nje se javno odričem jer sam previše sretan da bih pišao uz vjetar” i neka se zarad svojih obožavatelja vrate pravljenju kvalitetne glazbe zbog kojih će se ljudi trgati za kartu više, a ne pozivati na bojkot.

Svi se moramo složiti bili mi fanovi Hladnog piva ili ne kako je ova stvar Hladno pivo…

A kako ova pjesma ipak nije Hladno pivo! 


Komentari