40. obljetnica Doma za starije osobe Sveta Ana Zagreb

FOTO: Zagreb.hr

Mjesto u kojem se starije osobe osjećaju kao doma.

U Domu za starije osobe Sveta Ana Zagreb u srijedu 20. travnja prigodnom svečanošću proslavljena je 40. obljetnica postojanja i rada Doma, kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Milan Bandić.

Ravnateljica Luca Slišković rekla je da Dom Sveta Ana nije samo mjesto kroz koje se prolazi već je mjesto u kojem se starije osobe osjećaju kao doma, a kao dokaz tome je i naša korisnica gđa Silva koja ovdje živi već 40 godina. Za ugodan život korisnika u Domu možemo prvenstveno zahvaliti našim djelatnicama jer svoj posao rade s ljubavlju, a posebno dvjema od njih koje u Domu rade već 40 godina, dodala je ravnateljica uz posebnu zahvalu gradonačelniku Bandiću i gradskom resornom uredu na dugogodišnjoj potpori zahvaljujući kojoj je zgrada Doma u ovako dobrom stanju.

“Drago mi je da smo danas ovdje u povodu 40. obljetnice rada Doma za starije osobe Sveta Ana koji može služiti kao primjer”, rekao je gradonačelnik Milan Bandić uz čestitke ravnateljici Luci Slišković što već 25 godina uspješno vodi Dom i djelatnicima koji se brinu o korisnicima.

“Svima želim puno zdravlja i da se iduće godine vidimo u istom sastavu, a da cijene boravka u Domu ostanu iste“, dodao je gradonačelnik.

Dom Sveta Ana gradio se tri godine, a započeo je s radom 1977. pod nazivom Braća Gluhak. Projektirali su ga arhitekti Đuro Mirković i Tomislav Petrinjak i za taj projekt dobili su nagradu Grada Zagreba. Od 1992. godine Dom nosi ime Sveta Ana, a 1998. je na trećem katu napravljena kapelica za korisnike.


Komentari