ŽDRIJEB SP: Maradona Hrvatsku svrstao u skupinu s Argentinom!

Hrvatska nogometna reprezentacija saznala je svoje protivnike na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine. 

Hrvatska će igrati u skupini D zajedno s Argentinom, Islandom te Nigerijom. Zanimljivo, upravo je legendarni Argentinac Maradona izvukao Hrvatsku i smjestio je u grupu zajedno s Hrvatskom. Protiv Argentine smo već igrali na jednom SP, našem najuspješnijem kad smo 1998. u Francuskoj osvojili broncu. Tada smo poraženi od Argentine u trećem susretu skupine s minimalnih 1-0 golom Pinede, no uoči te utakmice smo znali da smo osigurali prolaz u osminu finala.

Island je pak igrao u ovim kvalifikacijama s nama u skupini te je bio ispred nas. Mi smo slavili u Zagrebu 2-0, a Island nas je kod kuće pobijedio 1-0.

Hrvatska će u prvom kolu 16. lipnja u Kalinjingradu igrati protiv Nigerije, u drugom kolu će odmjeriti snage protiv Argentine 21. lipnja u Nižnji Novgorodu, dok će u trećem kolu igrati 26. lipnja u Rostovu na Donu protiv Islanda.

skupine

Naši nogometaši preko dodatnih kvalifikacija izborili su završni turnir koji će se igrati od 14. lipnja do 15. srpnja sljedeće godine. Otvarajući utakmicu 14. lipnja odigrat će domaćin Rusija protiv Saudijske Arabije na stadionu Lužnjiki u Moskvi, a na istom stadionu igrat će se i finale 15. srpnja.

Ždrijeb je održan danas u 16 sati u Kremlju, a voditelji cijele ceremonije bili su legendarni nogometaš Gary Lineker i ruska sportska novinarka Marija Komandnaja, a ceremoniji su prisustvovali i ruski predsjednik Vladimir Putin. Kuglice su izvlačili legende svjetskog nogometa Nikita Simonjan, Laurent Blanc, Gordon Banks, Fabio Cannavaro, Cafu, Diego Maradona, Carles Pujol i Diego Forlan.

Kao što smo već pisali, u Moskvi je bespotrebno i devetoročlana delegacija HNS-a koja očito ne štedi na financijama, dok istovremeno Mario Stanić javno proziva HNS i pita gdje je nestalo 14 milijuna kuna.

Svjetsko prvenstvo igrat će se na stadionima u Moskvi, Kaljiningradu, Sankt Peterburgu, Volgogradu, Kazanju, Nižnjem Novgorodu, Samari, Saransku, Rostovu, Sočiju i Jekaterinburgu. Ovaj u Jekaterinburgu namjerno smo naveli zadnjeg, jer su Rusi u pokušaju proširenja kapaciteta na potrebnih 35 tisuća mjesta izgradili veliku tribinu iza gola koja totalno odudara od ostatka stadiona.

 


Komentari