Eliscaffe iz zagrebačke Ilice ušao je na listu 600 najboljih kafića na svijetu prema Phaidonovom vodiču “Where to Drink Coffee” koji je radilo 150 najboljih barista i stručnjaka za kavu.

Nik Orosi, najbolji hrvatski barist i sa svojim je Eliscaffeom dobio već niz nagrada, no ocjena Tima Wendelboea, vrhunskog i višestruko nagrađivanog norveškog barista plasirala ga je na ovu lista koja mu je možda i najveće priznanje.

Facebook
Facebook

 

“Eliscaffe je dugo vremena bio jedino mjesto u Zagrebu gdje ste mogli dobiti dobru šalicu kave, a i nakon osvajanja brojnih nagrada Nik nikada nije prestao usavršavati kvalitetu”, napisao je Wendelboe u svom osvrtu.

Facebook
Facebook

“Wendelboe je višestruki prvak svijeta. Ponekad je zaista težak, sve vam kaže u lice, popljuje najveće šefove na svijetu ako imaju lošu kavu u restoranu. On je ‘bog i batina’, a stavio je mene na listu. To je za mene ‘raspad sistema’. U Zagrebu imate 1300 kafića, a samo smo mi odabrani, Austrija uopće nije na listi, Italija ima samo šest kafića. Kolika je Italija, a kolika Hrvatska”,kazao je Nik za Index.

 

Komentari