(VIDEO) Prvi domaći horor o egzorcizmu uskoro u kinima!

Psihološki horor Egzorcizam, najnoviji film Dalibora Matanića, koji na autentičan način opisuje slučaj djevojke opsjednute sotonom, opasno se približava našim kinima!

Ovaj uznemirujući film, u produkciji Kinogerile i distribuciji 2i Filma, baziran na istinitoj priči o djevojci iz Vodnjana, u domaća kina stiže 9. studenog.

U rujnu 2016. Dalibor Matanić i autorska ekipa okupljena oko novog projekta u Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula započela je rad na predstavi koja progovara o egzorcizmu. Uzevši obred koji oslobađa pojedince opsjednute sotonom kao polazišnu točku, Matanić ju u projektu koristi kao metaforu za kolektivno pročišćenje kao jedino moguće rješenje za opstanak suvremenog društva. Nakon započetog rada na predstavi, do autorske ekipe pristigla je informacija o slučaju mlade djevojke iz Vodnjana nad kojom je 6. rujna te iste godine izvršen obred egzorcizma. Slučaj je zataškan i navodno se nikada nije dogodio.

Egzorcizam - kinoplakat

Na temelju dobivenih informacija snimljen je film Egzorcizam; u fokusu priče je mlada djevojka Maša Artuković, navodno opsjednuta sotonom, čije stanje rezultira dolaskom svećenika posrnulog u vjeri koji se sprema provesti svoj prvi obred egzorcizma, kao i psihijatrice Sofije, koja pokazuje jasnu netrpeljivost prema religiji. Slučaj zaintrigira Obiteljsku TV, konzervativnu crkvenu televiziju čija ekipa nepozvana dolazi zabilježiti obred, predvođenu novinarkom Lidijom, koja želi pred kamerama raskrinkati egzorcizam kao metodu kojoj nema mjesta u modernoj hrvatskoj crkvi, i snimateljem Borisom koji poznaje Mašu iz djetinjstva. Konačno, Mašina sestra Vera, ogrezla u religijski fanatizam, jedina ih dočekuje sve u nadi da će se stanje njene sestre popraviti.

U glavnim ulogama nastupaju Nika Ivančić, Helena Minić Matanić, Senka Bulić, Lana Gojak, Janko Popović Volarić i Marko Braić.

Direktori fotografije su David Oguić i Danko Vučinović, montažer je Tomislav Pavlic, skladatelji Alen i Nenad Sinkauz, kostimografkinja Desanka Janković, make-up je radila Sanja Rivić, a obradu tona Frano Homen.


Komentari