Pjevala je ‘Dečko ajde oladi’ i ‘Mangup’: Pogledajte kako danas izgleda Zagrepčanka koju smo obožavali

Screenshot / YouTube

Pjesma je to, za one mlađe, beogradskog benda Poslednja igra leptira, koja je predvođena legendarnim Nenadom Radulovićem – Nešom Leptirom

Prije 33 godine pop scena bivše države mogla se pohvaliti odličnom glazbom. I to jednom od većih grupa koju je krasio Lidijin glas. Naravno, riječ je o grupi Poslednja igra leptira čije pjesme i danas pjevušite.

Pjevačica Lidija koja danas živi i radi u Njemačkoj 1988. godine je na Eurosongu sa Srebrnim krilima pjevala “Mangup”.

Pjesma “Dečko ajde oladi” bila je jedan od najvećih hitova 80-ih godina u bivšoj državi. Pjesma je to, za one mlađe, beogradskog benda Poslednja igra leptira, koja je predvođena legendarnim Nenadom Radulovićem – Nešom Leptirom.

Nešu generacije i generacije Zagrepčana znaju još po jingleu Radija 101 “Ja sam mali, al’ sam vrijedan, i slušam Radio 101“.

Spomenimo i kako se tada 17-godišnja pjevačica, Zagrepčanka Lidija Asanović predstavila javnosti pjesmom koja je postala megahit. Lidija nakon ovog uspjeha nije nastavila suradnju s Nešom. Umjesto toga je zapjevala u Srebrnim krilima. Na nastupu u Dublinu, na Eurosongu 1988. godine Srebrna Krila su osvojila šesto mjesto. Pjesma “Mangup” je, inače, pjesma Steve Cvikića i Rajka DUjmića.

Lidija je ubrzo napustila grupu, te ju je zamijenila Vlatka Pokos. U međuvremenu se udala i sada je izvan granica Lijepe Naše.


Komentari