Opet se osramotila: Predsjednica gledala ‘Labuđe jezero’ pa odlučila da je i njoj mjesto na pozornici

FOTO: predsjednica.hr

Predsjednica je uspjela zasjeniti jedan od najljepših baleta na svijetu.

U HNK-u je u petak navečer održana premijera baleta “Labuđe jezero” Petra Iljiča Čajkovskog u koreografiji svjetski poznatog plesača i koreografa Vladimira Malakhova. Ipak, večer neće biti zapamčena po čarobnoj predstavi i izvedbi plesača, a za to je zaslužna, ni više ni manje, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Naime, nakon završetka baleta ona je odlučila da je i njoj mjesto na pozornici i pošteno se izblamirala. Taman kada se ansambl i autorski tim krenuo pokloniti stigla je i ona, kao da je dio njih, piše Teatar.hr.

Potpuno osupnuti koreograf već je buket stavio na pod kada je predsjednica stigla do pozornice, a pokušao je umanjiti neugodnost tako što ga je podigao i uručio joj ga kada su mu rekli o kome se radi. Ova vijest proširila se poput virusa društvenim mrežama, a prokomentirao ju je i glazbeni kritičar Branimir Pofuk. Ovakaj postupak predsjednice opisao je riječima “neupamćeno i nečuveno”.

Pofuka su u komentarima upitali i kako je publika reagirala kada su na pozornici ugledali predsjednicu. “Zbunjeno, kao i umjetnici na pozornici”, kratko je napisao.. Nešto niže komentirao je i da mu nije bilo ni na kraj pameti da bi se mogla spustiti iz lože na pozornicu.

“Ja sam mislila u prvi tren da želi nešto reći, nekom se obratiti s razlogom, a ona je zapravo samo htjela aplauz i pokazati se na sceni… heeeeej ukrasti aplauz izvođačima… pa to je za umjetnike svetogrđe… dno dna, fuj”, napisala je Saša u komentarima.

I ostali su shvatili da je riječ o nečemu što se jednostavno ne radi, jel poklon i aplauz vrhunac su večeri i rezervirani su za one koji su krvavo radili na predstavi. Još uvijek se ne zna zašto Grabar Kitarović nitko nije upozorio da se ne spušta na pozornicu.


Komentari