Okrugli stol ‘Slični u različitosti’: Razvoj solidarnosti i interkulturalnosti među djecom iz alternativne skrbi u Hrvatskoj i Tanzaniji

Udruga „Kolajna ljubavi“ organizira okrugli stol “Slični u različitosti” koji će se održati 22. veljače 2018. godine u 19.00 sati u Frankopanskoj 1, Zagreb. Tema okruglog stola je razvoj solidarnosti i interkulturalnosti među djecom iz alternativne skrbi u Hrvatskoj i Tanzaniji.

Prvi puta u Hrvatskoj priča o pomaganju djeci s mentalnim i tjelesnim poteškoćama koja žive u domovima pretvorila se u želju da oni pomažu svojim vršnjacima, afričkoj siročadi, u dalekoj Tanzaniji. Nakon razmjene pisama s tanzanijskim vršnjacima odlučili su se organizirati sajam rukotvorina kako bi skupljali donacije za hranu u Sirotištu sv. Ante u Africi.

Na okruglom stolu ćete osim ove inspirativne akcije saznati više o sustavima alternativne skrbi od naših govornika:

Antonia Pejaković, predsjednica udruge „Kolajna ljubavi“, pričat će o životu u Sirotištu sv. Ante, sustavu obrazovanja u Tanzaniji i razvoju odgoja za altruizam kroz projekt „Mladi mirotvorci“.

Jasenka Lovrić, pedagoginja i voditeljica odjela iz Centra za odgoj i obrazovanje Tuškanac, govorit će o važnosti volonterskih programa za štićenike i izazovima s kojima se susreću u radu Centra.

Željka Šemper, defektologinja i voditeljica odsjeka Dom iz Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava, pričat će o interkulturalnom učenju te upoznavanju djece iz Centra s drugom, afričkom kulturom.

Udruga „Kolajna ljubavi“ koordinira rad Sirotišta sv. Ante u Tanzaniji u kojem živi 40 siročadi. Uvjeti života u Africi su puno teži, a obrazovanje je velik luksuz koji si većina siromašnih obitelji ne može priuštiti. Zato su djeca primorana na cjelodnevni rad umjesto na dragocjeno učenje u školskoj klupi. Vidjevši to djeca iz Centara za odgoj i obrazovanje Tuškanac i Dubrava odlučila su se djelovati.

Ulaz na okrugli stol je besplatan.


Komentari