Odlični trikovi kako ukloniti ogrebotine s laminata i ostalih drvenih površina

FOTO: Uspešna žena

Na laminatu se vrlo lako pojavljuju ogrebotine.

U današnje vrijeme laminat se, kao podna obloga, može sresti u mnogim domovima. U usporedbi s drugim podnim površinama, on posjeduje mnoge prednosti.

Nije skup, lako se postavlja, pa i izgleda apsolutno prirodno. Neke vrste laminata je ponekad teško vizualno razlikovati od skupog drveta.

Međutim, laminat ima jedan nedostatak: na njemu se vrlo lako pojavljuju ogrebotine. Ali, možemo ih se lako osloboditi ako znamo neke trikove.

Kako ukloniti ogrebotine sa laminata i ostalih drvenih površina

1.  Koristimo orahe

Običan orah je jednostavno, a istovremeno i učinkovito rješenje za postojeće ogrebotine na drvenom namještaju i podu.

Orah treba očistiti i utrljati ga na oštećena mjesta. Nema potrebe da prilikom utrljavanja pritišćete jako, glavni zadatak je popuniti trag ogrebotine uljima koje sadrži orah. Nakon sušenja, ogrebotine će postati manje primjetne.

2. Ako ogrebotina nije previše duboka, iskoristite voštanu olovku (ili kredu)

Ogrebotinu očistite od prašine i nanesite olovkom (ili kredom) sloj voska po cijeloj dubini i površini. Neka se vosak osuši, nakon čega površinu treba ispolirati mekom krpom.

 

3. Majoneza

Ako na drvenoj površini postoje ne samo ogrebotine, već i manje pukotine, dobro je koristiti majonezu. Popuniti majonezom pukotine, skloniti višak i pričekajte par dana.

Zbog činjenice da je ovaj proizvod bogat uljima i proteinima, drvo će nabubriti i pukotina će se zatvoriti sama od sebe. Nakon toga, sklonite ostatke majoneza koji se nisu upili i ispolirajte površinu.

4. Dječji šampon

Za održavanje laminata postoje posebna sredstva, ali prilikom brisanja podova možete koristiti blagi dječji šampon i običan omekšivač.

Razrijedite manju količinu omekšivača u posudu s vodom. Namočite brisko i prebrišite podove. Laminat će izgledati kao da je jučer postavljen!


Komentari