Popisali smo nekoliko atraktivnih i pristupačnih lokacija nadomak Zagreba.

Ako ste ostali u Zagrebu tijekom vrućih ljetnih dana te erazmišljate kako da u nategnuti budžet “utrpate” i par dana odmora – ne očajavajte. Samo 40 – ak kilometara od Zagreba nalaze se pravi mali biseri koji mame prirodom, jedinstvenim ambijentom i nešto nižim cijenama od onih morskih. Popisali smo nekoliko atraktivnih i pristupačnih lokacija koje garantiraju mir, tišinu i opuštanje od svakodnevnog gradskog stresa.

Izletište Kraljev vrh

Izletište Kraljev Vrh nalazi se podno Sljemena, okružen netaknutom prirodom i šumom starom nekoliko stoljeća. Ovo je idealno mjesto ako želite sa svojom obitelji ili prijateljima kušati nadomaću kuhinju u jedinstvenom prirodnom ambijentu.

Facebook/Izletište Kraljev vrh
Facebook/Izletište Kraljev vrh

Cijena noćenja: 150 kuna po osobi

Izletište Ključić Brdo

Izletište Ključić Brdo obitelji Matković smješteno je na prekrasnim brežuljcima Vukomeričkih Gorica i jedno je od nabližih turističko rekreacijskih centara. Udaljeni smo samo desetak kilometara od Velike Gorice, odnosno 25 km od Zagreba. Dakle, blizu velikog grada, a ipak dovoljno daleko da osjetite atmosferu seoskog života, prekrasne prirode i svježeg zraka.

Facebook/Izletište Ključić brdo
Facebook/Izletište Ključić brdo

Cijena nije fiksno formirana te ovisi o izabranom sadržaju.

Seosko gospodarstvo Ciban

Na području zvanom RAJ nalazi se čarobna ladanjska kuća, poznata kao Malešićev his, sagrađena 1855, restaurirana 2006. i 2007. U njihovom uređenom podrumu s degustacijskom dvoranom možete kušati vrhunska vina.  Ladanjska kuća smještena je na uzvisini, s veličanstvenim pogledom na cijeli jaskanski kraj, od bajkovitih vinograda do basnovitih šuma, od modrih gora do zelenih nizina, od carice Plešivice i kraljice Svete Jane preko ubavih Pavlovčana i dražesnog Zdihova do drevnog, ponosnog Jastrebgrada te ptičjeg i ribljeg raja, Crne Mlake. Ova ladanjska kuća krije brojne tajne koje će primamiti znatiželjnike.

TGZ
TGZ

Cijena u dogovoru s vlasnikom.

Seoski turizam Kezele

Seosko gospodarstvo obitelji Kezele nalazi se na rubu brežuljaste i pitome šume Marče, u regiji Moslavini, na samo 40 minuta vožnje od Zagreba. Imanje je okruženo prekrasnom prirodom – šumom, livadama, oranicama, voćnjacima i vinogradima, a posebno je lijep pogled na Moslavačku goru.

TGZ
TGZ

Cijene provjerite ovdje.

Ovakav oblik odmora neće vam otjerati u bankrot, a garantira “punjenje baterija” prije povratka u užurbanu gradsku svakodnevnicu.

Komentari