Nagrada Zagrebačke županije Janu Flegaru, europskom prvaku u taekwondou

Zlatni europski prvak.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i zamjenik župana Rudolf Vujević primili su i prigodno nagradili borca Taekwondo kluba Bistra Jana Flegara, osvajača zlatne medalje na 3. Europskom taekwondo prvenstvu za mlađe kadete (10 do 11 godina) održanom u turskoj Antaliji. Flegar je dobio sportsku opremu po izboru u vrijednosti od 5.000 kuna.

 “Mi smo kao županija izuzetno sretni što imamo zlatnog europskog prvaka. Uvijek se trudimo biti od pomoći svim našim sportašima. Jedan od oblika brige za mlade sportaše je i izgradnja škola, sportskih dvorana i drugih kapitalnih projekta zahvaljujući kojima stvaramo osnovne preduvjete svakom mladom čovjeku koji se želi baviti sportom«, rekao je župan Stjepan Kožić čestitavši na osvojenoj medalji.

Ponosni i zadovoljni

Svoje dojmove s Europskog prvenstva s okupljenima podijelilo je i Jan Flegar.

“Bilo je jako naporno. Prve dvije borbe bile su lakše, a druge tri borbe bile su puno teže jer je konkurencija bila vrlo oštra”, rekao je Jan.

Njegova trenerica iz Taekwondo kluba Bistra Martina Šarec izrazila je ponos i zadovoljstvo Janovim nastupom i sjajnim rezultatom.

“Jan je moj prvi veliki trenerski uspjeh. Godinu dana smo se intenzivno pripremali za ovo prvenstvo, uz roditeljsku podršku i pomoć usudili smo se vjerovati da možemo i uspjeli smo u svom cilju. Naš odnos nije samo trener-sportaš, mi smo obitelj”, izjavila je trenerica Šarec.

“Posebnost ovog sportskog uspjeha je u tome što ju je ostvario dječak iz jedne male sredine kao što je Bistra. Drago mi je da smo prepoznali prvaka među nama, ne sumnjam u Janovu blistavu sportsku karijeru”, izjavio je Boris Makarun iz Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije.

Počeo trenirati kao trogodišnjak

Jan se natjecao u kategoriji do 30 kilograma i pobijedio u svih 5 borbi svladavši suparnike iz Rusije, Turske i Ukrajine. Natjecanje se održalo po pravilima kakva ne vrijede u Hrvatskoj. Naime, na prvenstvu su bili dozvoljeni udarci boraca u glavu, dok su ti udarci u Hrvatskoj dozvoljeni za borce starije od 12 godina.

Inače, jedanaestogodišnji Jan Flegar član je Taekwondo kluba Bistra u kojem je počeo trenirati kao trogodišnjak. Sudjelovao je na brojnim domaćim i inozemnim natjecanjima gdje je ostvario zapažene rezultate. Tako je prošle godine na istoimenom europskom prvenstvu također održanom u Turskoj osvojio brončanu medalju.


Komentari