Korisnik poludio na HT: Sklopio ugovor, a kada je stigao račun doživio je pravi šok!

SCREENSHOT

Šok je nastao već nakon što im je na kućnu adresu pristigao prvi račun Hrvatskog Telekoma.

Nezadovoljnika uslugama telefonskih operatera u Hrvatskoj nije malo, što potvrđuju i svakodnevne kritike koje se mogu pročitati na njihovim službenim Facebook stranicama.

Mnoštvo korisnika redovito se žali na sporiju brzinu interneta od one koju plaćaju, koja im stoji u ugovoru i koja se redovito reklamira. Pritužbe se nižu i zbog vrtoglavo visokih računa koji im pristižu na njihove kućne adrese, iako je cijena tarife, kako tvrde, prema ugovornoj obvezi znatno manja.

Jedna takva pritužba pristigla je nedavno na Facebook stranicu Hrvatskog Telekoma u kojoj ih frustrirani korisnik pita varaju li oni svjesno svoje potrošače ili je riječ o nezanju njihovih djelatnika.

Korisnik ističe da je sklopio ugovor za mjesečni paket u iznosu od 220 kuna, što je za 40 kuna manje od iznosa koji su plaćali kod konkurencije. Niža cijena,bolja usluga – svatko bi vjerojatno pristao na tako prihvatljivu ponudu.

, i to na iznos od čak 305, 02 kuna. “Djelatnik nas je također uvjeravao da je programski paket mnogo bolji nego kod prethodnog paketa, što se također pokazalo netočno”, dodaje razočarani korisnik i napominje kako su već bili korisnici njihove usluge, ali su zbog nekorektnosti raskinuli ugovor.

Ipak, dali su im drugu šansu, no tvrde da su opet prevareni.

Ova je objava u međuvremenu uklonjena sa stranica Hrvatskog Telekoma, a iz Dnevno.hr su kontaktirali Hrvatski Telekom te njihov odgovor prenosimo u cijelosti:

“Objava korisnika nije više javno dostupna upravo radi zaštite njegovih osobnih podataka jer je korisnik, uz svoj komentar, objavio i račun sa svojim osobnim podacima. Dakle, to je učinjeno isključivo radi zaštite osobnih podataka, a nastavak komunikacije odvijao se izravno s korisnikom. U konkretnom slučaju, došlo je do greške prilikom obrade računa uslijed čega korisniku nije obračunat popust. Korisniku smo se ispričali te smo poduzeli potrebne korake kako bi se ispravila nastala greška.

Inače, kao što i sami možete vidjeti, na našoj se stranici, kao i na većini stranica kompanija koje se bave uslužnim djelatnostima, mogu pronaći komentari korisnika, i pozitivni i negativni. HT nema praksu uklanjati komentare, osim u slučaju kao što je ovaj gdje je navedeno napravljeno upravo radi zaštite samog korisnika i njegovih osobnih podataka ili u slučajevima kada je riječ o objavama uvredljivih sadržaja.”


Komentari