6 zagrebačkih mjesta na kojima možete poslušati dobar jazz

FOTO: Facebook / Zakaj volim Zagreb - Franka Veža

Broj jazz odredišta u Zagrebu sve je veći, a broj zaljubljenika u jazz među mladima polagano raste.

Nakon što se voljeni kultni B.P. club zatvorio, utihnula je glazba. Štovatelji i zaljubljenici u Jazz ostali su bez svog omiljenog kluba. Ipak, svjedoci smo ponovnog buđenja jazz scene u Hrvatskoj. Ušetala je tiho i suptilno u centar grada a Zagrepčani ponovno mogu sve više uživati u glazbi kakvu stvaraju pravi umjetnici. Nakon razdoblja lakih nota i melodija upitne kvalitete, Zagreb se lagano vraća prema onome što je bit glazbe – umjetnost.

Broj jazz odredišta u Zagrebu polako raste, a sve se više može pronaći u pubovima i kafićima. Slušatelji mogu uživati u ugodnom razgovoru uz nevjerojatne glazbenike. Odabrali smo mjesta u kojima možete uživati u jazzu a pritom uživati u ugodnoj atmosferi.

Bacchus Jazz bar

U samom centru grada, u skrovitom prolazu na adresi Trg kralja Tomislava 16, nalazi se Bacchus Jazz Bar. Prostorija odiše toplinom baš kao i sama glazba. Jazz večeri u Bacchusu se odvijaju nekoliko puta tjedno.

Osim predivnog i toplog interijera, Bacchus u toplije dane otvara veliku terasu koja podsjeća na Mediteran. Bacchus Jazz bar je svjedok sve veće popularnosti jazz glazbe. Često ćete vikendom ostati stajati na nogama jer se stolovi popune prije početka svirke.

FOTO: Facebook / Zakaj volim Zagreb - Franka Veža
FOTO: Facebook / Zakaj volim Zagreb – Franka Veža

Harmica Jazz Pub

U ulici Pavla Radića 3a, nalazi se još jedan omiljeni zagrebački jazz pub. Harmica Jazz pub ima živu svirku svakog dana osim nedjelje. Interijer je topao i zove vas da uživate u kvalitetnim melodijama, vrhunskih glazbenika domaće i svjetske scene.

FOTO: Harmica Jazz Pub / Facebook
FOTO: Harmica Jazz Pub / Facebook

Jazz Cafe Zagreb

U blizini Jarunskog jezera, daleko od centra grada, nalazi se Jazz Cafe Zagreb. U ulici Stjepana Ljubića Vojvode 26, možete uživati u šansonama, etno glazbi i jazzu.  

Topla atmosfera, predivne melodije i vaše omiljeno piće, idealna su kombinacija za ugodno provedenu večer.

FOTO: Jazz Cafe Zagreb / Facebook
FOTO: Jazz Cafe Zagreb / Facebook

Cotton+ Cafe

Na adresi Trg I. Meštrovića 1k nalazi se Cotton+ Cafe. Volite li Jazz, blues i dobar stari rock&soul, ovo je mjesto idealno za vas. Otvoreni su i za kućne ljubimce a nedjeljom organiziraju sasvim novi koncept prijepodnevnog opuštanja uz kavu.

Nedjeljom od 11:00 do 14:00 možete uživati u akustičnim zvucima gitare uz jutarnje ispijanje kave.

FOTO: Cotton+ cafe / Facebook
FOTO: Cotton+ cafe / Facebook

Harat’s pub

Na Opatovini na trgu Petrice Kerempuha, smješten je Harat’s pub poznat i kao Potepuh. Iako u njemu jazz svirke nisu česte kao u ostalim pubovima, uživat ćete u različitim glazbenim stilovima od Rockabillya, Bluesa do Reggea.

Ipak, kada se radi o jazzu, Harat’s pub nudi mnoštvo cijenjenih glazbenika, pa je tako prije ljeta svaki četvrtak bio rezerviran upravo za jazz.

 

FOTO: Harat's / Facebook
FOTO: Harat’s / Facebook

Sax! Klub hrvatskih glazbenika

Već poznata adresa Palmotićeva 22/2 i  već poznati klub Sax! Iza sebe Sax ima dugogodišnju staž kao mjesto kvalitetnih glazbenika. Sax sam po sebi nije jazz klub, ali kada se radi o jazz svirkama one su nadnaravne.

U Saxu ćete pronaći dobro poznata imena u svijetu hrvatskog jazza, a same svirke stvaraju dojam kao da ste u starom hollywoodskom filmu. Mnogi će reći kako su jazz svirke u Sax! klubu onaj pravi i čisti jazz, kakav je bio u svojim počecima.

FOTO: Sax klub hrvatskih glazbenika / Facebook
FOTO: Sax klub hrvatskih glazbenika / Facebook

Iako su nekada omiljeni kultni jazz klubovi zatvorili svoja vrata, nakon godina tišine, jazz se počeo buditi. Veseli nas sve veći broj jazz odredišta a posebno zainteresiranost mlađe publike.


Komentari