‘Egzotična zima u Zoo vrtu’ – edukativni programi u zagrebačkom Zoološkom vrtu

FOTO: Dražen Komar

Egzotična zima u Zoo vrtu” je skupni naziv za edukativne programe koji se u zagrebačkom Zoološkom vrtu održavaju vikendom do kraja veljače, a svaki vikend ima posebnu temu, priopćio je u četvrtak Zoološki vrt.

Ističe kako se “stanovnici maksimirske šume ne boje zime, bijele pahulje veselo iščekuju lavovi, deve, morski lavovi i crvene pande”. A kako bi i djeca upoznala “zimsko lice Zoološkog vrta”, edukatori su za njih pripremili zanimljive edukativne kutke i radionice. Poseban naglasak pritom stavljaju na stjecanje novih iskustava, pa će zato mališani neke manje životinje moći upoznati iz nove perspektive. Dodirivat će zmije, guštere, kornjače i kukce.

Svaki vikend ima posebnu temu, a prvi je, kako kažu u Zoo-u, “bučan i zvučan”. Kroz program pod nazivom “Zvukom do cilja” posjetitelji Zoo-a moći će doznati mnogo o glasanju životinja. Neke time privlače partnera, a druge obilježavaju teritorij. Nekima pak zvuk služi za orijentaciju.

“A kako bismo i tijekom zime uživali u ptičjem pjevu, svi će zainteresirani moći naučiti kako se rade hranilice za ptice. U paviljonu Tropska kuća posjetitelje uz edukatore očekuju i gostujući predavači – kućni šturci”, ističe u priopćenju zagrebački Zoološki vrt.

Edukativni programi pod nazivom “Egzotična zima u Zoo vrtu” održavaju se subotom i nedjeljom od 11 do 15 sati.


Komentari