Donosimo raspored filmova na jednoj od najljepših lokacija u gradu

FOTO: Dražen Komar
Prekrasna ljetna večer, zvijezde, ljubav i dobar film, tajna su svake romantične noći. Upravo takvu atmosferu nudi vam ljetno kino Gradec.

Svaki dan u 21 sat pod zvjezdanim nebom, ljetno kino Gradec pali svoje projektore i uvodi nas u jedan sasvim drugačiji svijet. Osim kultnih, dokumentarnih ili kriminalističkih filmova, na programu se nalaze i komedije i biografski filmovi. S obzirom na šaroliki program, moguće je pronaći nešto baš po svom ukusu.

FOTO: Dražen Komar
FOTO: Dražen Komar

Ako već niste posjetili ljetno kino Gradec, preporučamo vam da to učinite. Za sve ljubitelje filmova, ovaj tjedan nudi se pregršt filmskih poslastica. Ukoliko ste ovih dana propustili neki dobar film, možete nadoknaditi propušteno jer je kino otvoreno do 3.9.

Donosimo vam projekcije koje će se prikazivati do kraja tjedna.

Srijeda, 9.8. – Poslijednji valcer

Dokumentarno-glazbeni film iz 1978. godine koji nam donosi priču o poslijednjem koncertu grupe The Band. Film je režirao Martin Scorsese a u njemu se pojavljuju mnoga poznata imena svjetske glazbene scene The Band, Muddy Waters, Ringo Starr, Paul Butterfield, Neil Young, Joni Mitchell, Van Morrison, Dr. John, Neil Diamond i Eric Clapton.

Četvrtak, 10.8. – Kosa

Kultni američki mjuzikl iz 1979. godine baziran  na istoimenom Broadwayskom mjuziklu iz 1968., koji govori o seoskom dečku Claudeu Hooperu Bukowskom koji je regrutiran i na putu za Vijetnam i koji susreće i postaje dobar prijatelj sa grupom dugokosih hipija koji ga upoznaju sa ludim svijetom hipijevskog stila života, te mu pomognu da osvoji srce bogate djevojke u koju je zaljubljen.
Režirao ga je Milos Forman, a glavne uloge odigrali su John Savage, Treat Williams i Beverly D’Angeloe.

Petak, 11.8. – Cafe society

Komedija u režiji Woody Allena iz 2016. godine. Priča se odvija u New Yorku tridesetih godina prošlog stoljeća. Glavni lik Bobby Dorfman osjeća da mu je potrebna životna promjena, jer mu je dosta roditeljskih svađa i brata gangstera.  Odlučuje okušati sreću u Hollywoodu gdje ga ujak Phil, iznimno utjecajan agent, zapošljava u svojoj kompaniji. Bobby se u Hollywoodu ubrzo zaljubljuje, ali u djevojku koja ima dečka. Spreman je na prijateljstvo sve dok jednog dana ona ne pokuca na njegova vrata i kaže mu kako ju je dečko upravo ostavio. Sve se u Bobbyjevom životu mijenja, i to na romantičan način. Glavne uloge igraju Jesse Eisenberg, Kristen Stewart, Steve Carell i Blake Lively.

Subota, 12.8. – Sve ili ništa

Američki kriminalistički triler iz 2016. godine, pod redateljskom palicom Davida Mackenziea. Dvojica braće nastoje spasiti svoje obiteljsko imanje u zapadnom Teksasu. Glavne uloge odigrali su Chris Pine, Jeff Bridges, Ben Foster i Dale Dickey.

Nedjelja, 12.8. – Vlakom prema slavi

Biografski američki film iz 1976. Režirao ga je Hal Ashby a prati priču o ranom životu Woodyja Guthrija, lutajućeg folk pjevača. Glavne uloge pripale su Davidu Carradineu, Ronnyu Coxu i Melindi Dillon.


Komentari