Cedevita se pred utakmicu protiv Torina pojačala američkim centrom

foto: KK Cedevita

Cedevita je sezonu otvorila s tri pobjede, a onda je u nedjelju u sklopu 3. kola ABA lige kod kuće poražena od Igokee. Mjesta panici, međutim, nema. Tek je početak sezone. Poraza će biti i, ako se već moraju dogoditi, bolje da se događaju sada neko u završnici sezone. 

Nakon iskušenja u regionalnoj ligi i domaćoj Premijer ligi, u srijedu u 19:45h Cedevita će u Domu sportova krenuti u nova iskušenja i u Eurokupu. U Zagreb dolazi talijanski Fiat Torino, momčad koju vodi trener Luca Banchi i koja u svojim redovima ima bivšeg NBA prvaka Sašu Vujačića, a dobra vijest za Cedevitu je što se uoči ova utakmice momčadi iz Kine napokon priključio američki centar Chris Johnson.

“Torino je dobra i ambiciozna ekipa, s izvrsnim trenerom. Tako da to sigurno neće biti laka utakmica, daleko od toga, no igramo kod kuće. Moramo se kao prvo osvježiti poslije ove četiri utakmice i ja se nadam da ćemo konačno odigrati koliko-toliko kompletni. Will i Roko nisu još nijednu utakmicu odigrali do kraja zajedno i u organizaciji napada imamo probleme. Danas nam se priključio Chris Johnson, tako da se nadam da će on uhvatiti malo ritma i pomoći nam par minuta da rasteretimo Andriju Stipanovića. Važne je da se osvježimo i dobro psihološki pripremimo za suparnika”, izjavio je trener Cedevite Jure Zdovc. “Momčad Torina će sigurno doći da pobijedi, ali mi isto imamo kvalitetu i pokazali smo to dosad. Tako da, ako računamo na neki ozbiljniji plasman u Eurokupu, a računamo, moramo pobijediti.”

Zdovc ima veliko povjerenje u beka Filipa Krušlina, kojemu zbog njegove obrane u početku sezone daje veliku minutažu.

“Kreće Eurokup. Mislim da smo u izuzetno jakoj skupini, a prva utakmica je doma protiv Torina. Radi se o jako dobrom protivniku, kakvi su svi u našoj grupi. Sigurno da će utakmica biti teška. Oni su startali jako dobro u talijanskom prvenstvu. Imaju 2-0 i velike ambicije. To je dobra ekipa i dobar trener, tako da sigurno da ćemo morati odigrati jednu dobru utakmicu, ukoliko želimo pobijediti, a naravno da nam je to primarni cilj u startu Eurokupa, pogotovo na domaćem terenu. Mislim da nas očekuje jedna dobra utakmica”, rekao je Krušlin.

Sad kad se priključio Johnson, momčad konačno poprima svoje završni izgled, s tim da se još čeka povratak Marka Arapovića.

“Nismo od starta bili na okupu, što je u neku ruku hendikep. Malo pomalo se skupljamo, što mi iz reprezentacije, što Chris Johnson, koji je danas došao. U ovom zgusnutom rasporedu je dosta teško pohvatati brzo te sve stvari, tako da za to sigurno treba određeni period i određeno vrijeme. Međutim, mislim da idemo u pravom smjeru. Mislim da definitivno ekipa ima puno potencijala, ali očekuje nas sigurno i puno rada”, izjavio je na kraju Krušlin.


Komentari