(UŽIVO) Dramatično u Vladi: Ramljak podnio ostavku, čeka se obraćanje Plenkovića

Patrik Macek/PIXSELL

Nakon što je Ante Ramljak podnio ostavku na mjesto izvanrednog vladinog povjerenika u koncernu Agrokor, od jutros kreće raspetljavanje ove političke krize. U tijeku je sastanak premijera Plenkovića s ministricom Dalić i Antom Ramljakom.

Iz minute u minutu objavljivat ćemo sve pojedinosti sastanka.

12:00 Ante Ramljak stigao u uzgradu Vlade

10:55 Započeo sastanak premijerova užeg kabineta. Odlučuje se o Ramljakovu nasljedniku.

10:45 Ministar financija Zdravko Marić kazao je kako “najnovija kriza u Agrokoru nema nikakvog rizika za financijski sustav”.

10:06 Zagrebačka je burza danas obustavila trgovanje dionicama kompanija iz sastava Agrokora dok se čeka rasplet krize u tom koncernu nakon što je izvanredni povjerenik Ante Ramljak podnio neopozivu ostavku.

10:00 Kako javlja Nova TV, kao moguće Ramljakove zamjene spominju se Vladimir Bošnjaka iz Agrokora, Tin Dolički i Željko Perić.

Prema neslužbenim saznanjima Nove TV, Željko Perić već je odbio ponudu da naslijedi Ramljaka, a na popisu se pojavilo novo ime – Ivo Markotić.

9:25 Još nema informacija kada bi se Plenković mogao obratiti javnosti. Pretpostavlja se da će to biti negdje do podneva.

9:20 Kako javlja HRT, iz Agrokora im je potvrđeno da je Ramljak podnio ostavku “zbog stalnih napada i pritisaka”.

9:00 Savjetnici AlixPartnersa stigli su u Agrokor.

8:55 Članica Privremenog vjerovničkog vijeća Marica Vidaković izjavila je: “Smatram da je u ovom trenutku proces u vrlo osjetljivoj fazi. Mislim da to neće proći tako jednostavno i da će proces doživjeti određene paralize”.

8:50 Predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministrica financija Martina Dalić stigli su u Banske dvore.

Pogledajte Marasovo obraćanje iz Hrvatskog sabora:

Live iz Sabora..

Posted by Gordan Maras on Dienstag, 20. Februar 2018


Komentari