Kakav potez: Tele2 napravio nevjerojatnu grešku, a financijske posljedice snosio je – korisnik!

Mob.hr

Njihov potez nadmašio je sve ostale kikseve teleoperatera.

Teleoperateri u Hrvatskoj nerijetko se nađu na udaru ogorčenih potrošača. Tako smo nedavno pisali o Vip – ovom “proždiranju2 megabajta, a iz ove tvrtke su ustvrdili da greška “nije do njih”. Kako bilo, broj korisnika koji se žale na ovu “neobičnu pojavu” sve je veći, a ubrzana potrošnja megabajta i dalje se nastavlja u istom ritmu.

No, ovaj put riječ je o Tele2, a njihov potez nadmašio je sve ostale kikseve teleoperatera. Naime, ova tvrtka u prodaju je pustila paket s brojem koji se već koristi, tvrdi njihov korisnik. Naime, nesreću da na njega naleti imala je Sanja koja je, ne pomišljajući da će joj se ovako nešto dogoditi, kupila broj po cijeni od 55 kuna, a koji je u uporabi već dvije godine, kako kaže.

Kako je navela u svojoj žalbi Tele2, primjetivši što se dogodilo javila se Službi za korisnike, a nakon višesatnog čekanja na liniji – Sanju su jednostavno isključili. Iz Tele 2 nazavali su ju nakon punih 10 dana te ju uputili da ode u najbližu Tele 2 trgovinu i kupi novi broj za 55 kuna! Pritom je dobila besplatnih 200 minuta razgovora koji su se, prema njezinim riječima, “istopili” nakon 5 -6 poziva u trajanju od koju minutu.

Sanja je putem Facebook stranice Tele2 opisala ovaj neugodan događaj, a administratori su joj poručili da se “tako nešto ne bi smjelo dogoditi”.

Upit smo poslali i tvtki Tele2, a po primitku njihovog odgovora isti ćemo i objaviti.


Komentari