(FOTO) Vrijedno priznanje: Ovo je jedna od najljepših atrakcija u Zagrebu

Sanjin Strukic/PIXSELL

Priznanje mu je dodijelio tim profesionalaca i stručnjaka.

Botanički vrt je prema web stranici TripExpert.com proglašen jednom od najljepših atrakcija u Zagrebu. To mu je priznanje dodijelio tim profesionalaca i stručnjaka.

Botanički vrt poznat je svim Zagrepčanima, no malo tko ga stvarno poznaje. Mnoštvo boja, prekrasna hortikultura i osjećaj osamljenosti u samom centru grada, ono su zbog čega vrijedi iskoristiti blagodati koje ovaj vrt pruža.

Iako namjenjen sveučilišnoj nastavi, prva funkcija Botaničkog vrta bila je funkcija gradskog perivoja, no, naviknuti na park Maksimir, građani su nepravedno zanemarili ovaj zakonom zaštićen spomenik prirode i kulture. Botanički vrt ima bogatu zbirku biljaka koja je dosegla gotovo maksimum ograničen površinom koja mu je na raspolaganju.

No, biljke nisu jedino čime se naš vrt može pohvaliti. Prekrasno uređene staze za šetače, drveni most i šarmantna sjenica, kao stvoreni su za dašak romantike u prekrasnom ambijentu. Zelenilo koje pruža sigurnost, hramoniju i osvježenje, djeluje toliko umirujuće da se na svakodnevni stres jednostavno zaboravi.

Ako ste željni opuštanja i mira, svratite u ovaj zeleni raj. On će vas obogatiti zanimljivim informacijama te vam “napuniti baterije” za povratak u gradsku gužvu.

 


Komentari