Ispunjenje dugogodišnjeg sna: Jacques Houdek predstavljat će Hrvatsku na ovogodišnjoj Euroviziji

Facebook

Republiku Hrvatsku na ovogodišnjemu 62. natjecanju za pjesmu Eurovizije u ukrajinskome gradu Kijevu predstavljat će Jacques Houdek, odlučilo je programsko vodstvo Hrvatske radiotelevizije.

Nakon prošlogodišnjega uspješnog povratka, Hrvatska radiotelevizija ostaje prisutna na toj jedinstvenoj i specifičnoj glazbenoj manifestaciji, a i ove godine ostat ćemo povezani s HRT-ovom sjajnom glazbenom emisijom The Voice – Najljepši glas Hrvatske.

Programsko vodstvo Hrvatske radiotelevizije izravnim je pozivom za predstavnika Republike Hrvatske na natjecanju za pjesmu Eurovizije odabralo jednoga od mentora iz emisije The Voice – Najljepši glas Hrvatske Jacquesa Houdeka. Drago nam je što će nas predstavljati upravo Jacques Houdek jer je dugogodišnjom suradnjom s Hrvatskom radiotelevizijom te svojom profesionalnošću i iznimnim vokalnim sposobnostima to i zaslužio“, izjavio je voditelj HRT-ova tima za natjecanje za pjesmu Eurovizije (ESC) Željko Mesar.

Gledatelji Hrvatske televizije (HRT – HTV) i slušatelji Hrvatskoga radija (HRT – HR) nastup Jacquesa Houdeka na velikoj eurovizijskoj pozornici moći će pratiti u drugoj polufinalnoj večeri koja će se održati 11. svibnja, a u slučaju ulaska u završnicu natjecanja i dva dana nakon toga, 13. svibnja.

Jacques je ponosan i počašćen

Jacques Houdek ne krije radost i ponos što će predstavljati Republiku Hrvatsku na tome popularnom natjecanju.

Iznimno sam sretan i zahvaljujem Hrvatskoj radioteleviziji na ukazanome povjerenju. Biti predstavnikom Republike Hrvatske na natjecanju za pjesmu Eurovizije za mene je ogromna čast i zahvalan sam na prilici da glazbom predstavljam svoju domovinu na glazbenoj olimpijadi koju će 62. put pratiti cijela Europa, ali i svijet.

Od danas sav svoj umjetnički kapacitet usmjeravam na ovaj vrijedan i opsežan projekt koji za mene, u dosadašnjoj karijeri, predstavlja najveći izazov, ali i odgovornost prema publici i javnosti. Najiskrenije se nadam podršci i pozitivnome ozračju i vjerujem da će to pridonijeti konačnome uspjehu naše Hrvatske! Obećavam da ću dati baš sve od sebe – svoj talent, iskustvo, znanje i ljubav uložit ću u pjesmu koja će nas na najbolji mogući način predstaviti pred stotinama milijuna gledatelja koji prate i podržavaju ovaj najveći televizijski šou“, izjavio je Jacques Houdek.

Pjesma je zasad iznenađenje

Pjesma neka zasad ostane iznenađenje. U ovomu trenutku recimo da će biti veoma zanimljiva, eurovizična, te po svojoj strukturi i zahtjevnosti specifična i izvedbeno nadasve izazovna. Uvjereni smo da će pobuditi zanimanje“, istaknuo je voditelj HRT-ova tima za natjecanje za pjesmu Eurovizije (ESC) Željko Mesar te pozvao obožavatelje Eurovizije da sljedećih dana budu uz HRT-ove programe i mrežnu stranicu putem kojih će uskoro doznati više pojedinosti o autorskome timu te ostalim pojedinostima našega nastupa na ovogodišnjemu natjecanju za pjesmu Eurovizije.

Sve tri eurovizijske večeri moći će se pratiti uživo na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1), Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) te s pomoću multimedijske usluge HRTi. Očekuje se da će ovogodišnji spektakl u kijevskoj areni pratiti 11 tisuća gledatelja te više od 200 milijuna televizijskih gledatelja. Ovogodišnje je popularno natjecanje privuklo i rekordan broj zemalja sudionica, a moći će se pratiti nastup predstavnika čak 43 države.


Komentari