O NJIMA PIŠU I NJEMAČKI MEDIJI: Otkriven još jedan član obitelji Nevistić zaposlen u Gradu

Igor Kralj/PIXSELL

Sedmi član obitelji Nevistić.

Nakon što je Jutarnji list objavio priču o zaposlenju obitelji Nevistić u tijelima gradske uprave, bura oko nepotizma u Zagrebu nije se stišala. Podsjetimo, o nepotizmu u zagrebačkoj gradskoj upravi pisali su i njemački mediji.

U redakciju Jutarnjeg stigle su anonimne dojave o još nekoliko članova obitelji Nevistić zaposlenih u Gradu, a nakon provjere je isplivalo još jedno ime koje se povezuje sa Zoranom Nevistićem, pročelnikom Službe za mjesnu samoupravu.

Frano Nevistić, Zoranov nećak, odnosno sin njegove šogorice, također je dio najbrojnije obitelji u gradskoj upravi. Kako je više izvora potvrdilo Jutarnjem listu, Frano Nevistić radi kao kontrolor u Zagrebparkingu te je jedan od stotinjak zaposlenika koji na više od 20 tisuća parkirališnih mjesta u gradu provjeravaju jesu li građani platili parking.

Šest plus jedan gratis

Podsjetimo da su ostali članovi ove obitelji, njih šest, zaposleni na višim, uredskim pozicijama. Zoranova supruga Snježana radi u Gradskom uredu za strategijsko planiranje i razvoj Grada kao voditeljica Odsjeka za statistička istraživanja, stariji sin Ante zaposlen je u Gradskom uredu za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet kao viši stručni savjetnik, mlađi sin Filip je pobijedio na natječaju te će uskoro biti viši stručni suradnik za pripremu postupaka javne nabave u Uredu za javnu nabavu, Iva, Zoranova snaha i Antina žena, viša je stručna referentica za promicanje zdravlja u Gradskom uredu za zdravstvo, a Zoranova šogorica Roža viša je stručna referentica za rad gradske četvrti i mjesnih odbora u Službi za mjesnu samoupravu.

Priča o obitelji Nevistić čula se i izvan granica Hrvatske te je posljednjih dana punila njemačke medije. Njemačka medijska agencija Deutsche Presse-Agentur (dpa) prenijela je tekst s naslovom – “Hrvatska se ističe po nepotističkom zapošljavanju”. Ubrzo se vijest o hrvatskom načinu zapošljavanja proširila po cijeloj Njemačkoj.

Frankfurter Allgemeine Zeitung, Süddeutsche Zeitung, Stern, Frankfurter Neue Presse, Die Zeit, Focus, Rundschau i Tageblatt samo su neki od vodećih njemačkih medija koji su prenijeli vijest. Njihov je zaključak da se čak tri i pol godine od ulaska u Europsku uniju u Hrvatskoj i dalje zapošljavaju ljudi po rodbinskoj vezi te da je to svakako jedan od razloga zbog čega mladi i visokoobrazovani Hrvati svoju budućnost traže u inozemstvu.


Komentari