Rimac automobili među 10 najbrže rastućih tech tvrtki srednje Europe

foto: http://www.rimac-automobili.com

Čak 8 hrvatskih tvrtki našle su se na ‘Deloitte CE Fast popisu’ od 50 najbrže rastućih tech tvrtki, a jedna od njih, Rimac automobili, ušla je među TOP 10 najbržih. 

Rimac Automobili, koji su poznati po razvoju i proizvodnji električnih vozila, uključujući Concept One – prvi svjetski električni superautomobil, zauzeli su točno 10. mjesto na listi najbrže rastućih tech tvrtki, a prema izvještaju njihov rast skočio je za nevjerojatnih 1.059 posto, te su bolji za 10 pozicija u odnosu na prošlu godinu.

Kao i prethodne godine, vodećih pet mjesta na ljestvici u glavnoj kategoriji “50 najbrže rastućih” ostvarile su tvrtke koje su prošle godine imale plasman u kategoriji Zvijezda u usponu, jer su tada sa svojim poslovanjem kraćim od četiri godine bile “premlade” za sudjelovanje u glavnom izvješću, piše poslovni.hr.

Što se tiče tvrtke Rimac, najveći proizvođač baterija u Aziji, kineski Camel Group Ltd, postigao je dogovor o ulaganju 30 milijuna eura u dionice te hrvatske tvrtke, koja je otvorila 100-tinjak novih radnih mjesta.

Od hrvatskih tvrtki nakon Rimac Automobila slijedi Code Consulting na 22. mjestu sa rastom od 545 posto, Telum na 25. mjestu sa rastom od 520 posto, Profico na 28. mjestu sa rastom od 466 posto, Undabot na 35. mjestu sa rastom od 421 posto, Hangar 18 na 40. mjestu sa rastom od 368 posto, Gauss na 45. mjestu sa rastom od 347 posto i povratnik nakon dvije godine Infinum na 49. mjestu sa rastom od 315 posto.

U kategoriji Zvijezda u usponu iz Hrvatske na 2. mjestu je Q tvrtka za digitalna rješenja sa rastom od 2.246 posto, te Merit Media na 9. mjestu sa rastom od 712 posto.

 


Komentari