Ruediger Dahlke u Zagrebu: Doznajte zbog čega se za seminare ovog psihoterapeuta traži ulaznica više

Ruediger Dahlke njemački je liječnik i psihoterapeut, autor desetak knjiga iz područja alternativnoga pristupa bolesti.

Hrvatskoj čitateljskoj publici Dahlke je najpoznatiji po svojoj knjizi “Bolest kao put” koju proglašavaju Biblijom alternativne medicine. Dahlke u knjizi, koju je napisao u suatorstvu s psihologom Thorwaldom Dethlefsenom, pokazuje put prema dubljemu razumijevanju bolesti. Naime, autori kažu kako su naše fizičke bolesti zapravo simptomi našega narušenog duševnog zdravlja te kako ne postoje različite bolesti, koje bi bile manje ili više izlječive, nego samo jedna bolest, koja neodvojivo spada u čovjekovo „loše osjećanje“ i pokazuje se samo u različitim slikama bolesti.

U Nakladi Ljevak u pripremi je i izdanje nove knjige Ruedigera Dahlkea “Bolest kao govor duše”.

Iz pitanja pacijenata, sudionika seminara i čitatelja rodila se potreba za daljnjim tumačenjima slika bolesti, pri čemu primarna svrha nije samo u dodatnom broju slika bolesti, nego i u njihovu predstavljanju, kako bi oni koji su pogođeni njima dobili usmjerenje za daljnji rad.

Jedna od najvažnijih namjera nove knjige jest ta da se preglednije predstave međukoraci iz kojih potječe tumačenje bolesti i da se čitatelja uputi na „vertikalno razmišljanje“, na kojemu zapravo i počiva ovaj pristup.

Poslije knjige “Bolest kao put”, “Bolest kao govor duše” najvažnija je knjiga iz područja psihosomatske medicine.

Kako bi vas dodatno upoznao s područjem svoga djelovanja i produbio razumijevanje o shvaćanju bolesti, autor će gostovati u Zagrebu 3. travnja kada će održati dva predavanja na temu “Bolest kao govor duše” i “Osvijestiti poruku otpora”. Predavanja će se održati u Hotelu Dubrovnik s početkom u 17 sati (predavanje “Bolest kao govor duše”), dok će se predavanje na temu “Osvijestiti poruku otpora” održati u 19 sati.

Na predavanju “Osvijestiti poruku otpora” (prema svojoj knjizi “Knjiga otpora”) Dahlke će nam otkriti skrivene poruke iza prepreka, slijepih pjega i ljutnje u svakodnevnom životu. Pozvat će nas da ih shvatimo kao vanjski znak koji nam ukazuje na neriješene zadatke duše. Ovakvim tumačenjem pomoći će nam razumjeti situacije koje u nama izazivaju veliki otpor, osvijestiti nesvjesne rezonance i polarizacije kojima projiciramo krivca na okruženje ili na vanjske okolnosti te će nam ponuditi mogućnost da shvatimo vlastito sudjelovanje u tim nemilim događajima – i to promijenimo.

Ulaznice za predavanja potražite u Knjižari Ljevak (Trg bana Jelačića 17) po cijeni od 110 kn u pretprodaji (150 kn na dan održavanja) za pojedinačna predavanja te 190 kn u pretprodaji (270 kn na dan održavanja) za oba predavanja. A možete iskoristiti i popust od 20 % na ulaznice kupnjom knjige „Bolest kao put“.

NAGRADNI NATJEČAJ: Naklada Ljevak i Zagreb.info vas daruju s dvije ulaznice za predavanje “Osvijestiti poruku otpora”.

Sve što trebate je točno odgovoriti na pitanje – Kako se zove nova knjiga Ruedigera Dahlkea?

Svoje odgovore pišite ispod članka, a darivanje traje do 26. ožujka kada ćemo dobitnika izabrati putem random.org stranice.

Sretno!


Komentari