Bivši specijalac pokušao iznuditi dug od 200.000 kuna

Bivših branitelji završili su u pritvoru u Remetincu zbog optužbi za iznudu.

Pokušali naplatiti tuđi dug od 200.000 kuna

Bivši specijalac Miro Labrović (47) i njegov ortak, bivši branitelj Antun Koštić (46) pritvoreni su pod optužbom za pokušaj iznude 200.000 kuna od direktora jedne telekomunikacijske kompanije.

Direktor se, prema dosadašnjim saznanjima, našao na meti iznuđivača jer je bio u poslovnom odnosu s čovjekom koji je Labroviću dugovao određenu količinu novca ali je preminuo prije podmirenja duga.

Osumničeni dvojac je nakon nakon dužnikove smrti dogovorio sastanak s direktorom u ugostiteljskom objektu na zagrebačkom Oboju, prenosi Večernji.hr. Prilikom sastanka osumnjičenici su direktoru zaprijetili nožem u svrhu utjerivanja pokojnikovog duga, te mu odredili rok za vraćanje novca.

Direktor slučaj prijavio policiji

Prijetnje time nisu prestale, već je dvojac nastavio direktoru slati uznemirujuće poruke u kojima su mu poručivali što bi mu se moglo dogoditi ukoliko ne podmiri dug na vrijeme, a 43-godišnji direktor na kraju se odlučio slučaj prijaviti policiji.

Istražiteljstvo je, kao rezultat toga, pritvorilo osumnjičenike, ocijenivši da raspolažu dovoljnom količinom dokaza protiv iznuđivača. Osumnjičenici će završetak ispitivanja svih svjedoka ovog slučaja dočekati u Remetincu.

Ovo nije prvi put da se Labrovićevo ime povezuje s utjerivanjem dugova, a prema javno dostupnim podacima ima i tvrtku koja je registrirana za cijeli niz različitih usluga.

>>> PRIJETNJE SMRĆU: Dva tipa su ga tukla i ugurala u auto zbog smiješne svote


Komentari