POGODITE O ČEMU JE RIJEČ: Jestivi hit adventa prodan u 700.000 primjeraka

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Kuhano vino i kobase među glavnim su hitovima.
Ovogodišnji zagrebački advent posjetilo je nekoliko stotina tisuća ljudi, a tijekom 44 dana njegova trajanja posjetitelji su najviše bili privučeni okusom i mirisom kuhanog vina i kobasica. Zagreb, koji je već drugu godinu zaredom proglašen najboljom adventskom destinacijom u Europi i ove je godine imao bogatu ponudu raznovrsnih kobasica. Njihovu popularnost potvrđuje i brojka od preko 700.000 prodanih PIK kobasica, što je čak dvostruko više nego lani.

15195830_1612611065431290_1297000622411175719_o
PIK

Posjetitelji su ovog adventa imali mogućnost birati između domaćih, jače začinjenih, tradicionalnih ili pak novih okusa neizostavnih kobasica. U ponudi su tako bile – Blagdanska kobasica, Domaća dimljena, Debrecinka, Kranjska, Kranjska sa sirom, Ljuta kobasica, Ćebasa te klasični Hot Dog.

>>> PRESKUPO? Fritule na Adventu stoje 20 kuna, evo koliko smo ih mi ispekli za istu cijenu (FOTO)

 

[box type=”success” align=”” class=”” width=””]Apsolutni hit ove godine bila je Ćebasa, savršeni spoj ćevapa i kobase koja se mogla isprobati i u posebnom specijalitetu – Ćebasi u somunu s kajmakom i bijelim umakom od češnjaka, parmezana i papra, što je oduševilo domaćine, ali i turiste.[/box]

PIK - ĆEBASA
PIK – ĆEBASA

Ne manje zanimljiva bila je Domaća dimljena – polusuha kobasica koja je odličan odabir za sve ljubitelje rustikalnih okusa. Kako su Hrvati prilično tradicionalan narod kad je u pitanju izbor kobasica, svoje mjesto među najprodavanijim kobasicama našli su i klasici, Debrecinka – specifična za ovo doba godine te Kranjska – najpopularnija kobasica u kategoriji kobasica za kuhanje i pečenje.

Advent je oduvijek vrijeme čarolije za sve generacije, a to svakako uključuje i dobre zalogaje. Ne čudi stoga da su pored mnoštva lampica te zabavnog sadržaja, upravo kobasice bile sastavni dio svakog druženja na kućicama u gradu i ono čemu se veselimo iz godine u godinu.

>>> ADVENT JE ZAVRŠIO: Posjećenost veća nego ikad, a zarada manja


Komentari