Crna limunada: Liječi mamurluk, vraća energiju čisti organizam

Sok od limuna pomiješan s toplom vodom pomaže da se oslobodite bilo kakvih problema s probavom.

Limunada je jedan od najzdravijih napitaka. No, od obične limunade za vaše zdravlje bolja je svakako – crna limunada. Ova limunada se sastoji od tri sastojka, aktivnog ugljena, javorovog sirupa i limuna.

Pa krenimo redom. Aktivni ugljen apsorbira većinu organskih i neorganskih kemikalija, koje ne pripadaju tijelu, ali ne apsorbira hranjive tvari! Alkalne osobine aktivnog crnog ugljena vezuju za otrove i sprečavaju ih da se apsorbiraju iz želudca u crijeva.

Limun obiluje vitaminom C, koji jača imunitet, a sam limun sadrži i vitamin B, riboflavin i minerale poput kalcija, fosfora, magnezija, zatim proteine. Limunada je dobra za želudac. Sok od limuna pomiješan s toplom vodom pomaže da se oslobodite bilo kakvih problema s probavom. Ukoliko redovno pijete limunadu, vaša crijeva će se brže osloboditi štetnih sastojaka. Limun kao prirodni antiseptik može izliječiti probleme vezane za kožu.

Javorov sirup je čist prirodni proizvod koji se, bez dodatka konzervansa, može dugo čuvati.

Recept za crnu limunadu

Sastojci:

litra čiste vode
2 limuna
žličica aktivnog crnog ugljena
2 žlice javorovog sirupa

Priprema:

Limune prerežite na pola i iscijedite sok iz njih. Ulijte sok od limuna u staklenu teglu od 1L, dodajte žličicu crnog drvenog ugljena, i 2 žlice javorovog sirupa. Preostali prostor u vašoj tegli ispunite vodom i čvrsto zavrnite poklopac. Promućkajte dobro.

Zahvaljujući ovim komponentama, crna limunada se preporučuje u procesu detoksikacije ili ako pokušavate izgubiti par kilograma. Također kombinacija ugljena i vitamina C je idealna za mamurluk. Samo nakon par dana ispijanja ove limunade osjetit ćete koliko imate više energiije, kako lakše ustajete i lakše se nosite sa stresom.


Komentari