Uskoro pojeftinjenje HRT pretplate, evo koliko manje ćete plaćati

wikimedia.org

Vladajući su se prvo morali usuglasiti oko imenovanja novog ravnatelja HRT-a.

HDZ i Most napokon su postigli dogovor oko osobe koja će preuzeti fuknciju glavnog ravnatelja HRT-a. Radi se o Kazimiru Bačiću koji je na Hrvatskoj radioteleviziji već godinama.

Osim toga donesena je i odluka o snižavanju cijene pretplate, a iako je Most imao dvojbe, Petrov je potvrdio da će do kraja godine cijene biti manje. Tako ćete po novom plaćati 65 kuna.

“Nama je bilo najvažnije dobiti jamstva za hodogram aktivnosti koji smo prethodno usaglasili s Markotom. Vjerujem da će 15 kuna manja pretplata biti dovoljan razlog za početak restrukturiranja HRT-a. Za HRT je tih 15 kuna značajna suma i tome će se morati prilagoditi, poduzeti niz koraka. Mostu je 15 kuna manja pretplata bio osigurač da će se HRT konačno restrukturirati, reorganizirati i puno kvalitetnije raditi”, objasnio je Božo Petrov.

Upitali su ga i zašto HDZ-u nije bio prihvatljiv njihov kandidat za ravnatelja, Markota, a Petrov je uzvratio: “Nisam Plenković, morate pitati to njega.”

HDZ-ov Jasen Mesić kazao je da njegova stranka neće trpiti tajne anekse na plaće.

“To nećemo dopustiti, kao ni to da se ignoriraju zaključci Sabora, ustrajat ćemo na racionalizaciji sustava HRT-a, da se stvore osnove za smanjenje pretplate posebno za umirovljenike i socijalno ugrožene“, rekao je Mesić.

Osim toga, objasnio je i da su pregovori oko imenovanja novog ravnatelja trajali dugo jer su HDZ i Most htjeli pronaći najbolje rješenje, piše Net.


Komentari