NISTE PRIPREMILI ZIMNICU? Ne strahujte, nego svi pohrlite na glavni trg

FOTO: Zagreb.hr

Zagrepčani vole sajmove, a sada smo bogatiji za još jedan.

2. Sajam zimnice i autohtonih proizvoda, u organizaciji Grada Zagreba, Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske udruge malih proizvođača, otvoren je danas na Trgu bana Jelačića.

Prisutne je na svečanom otvorenju Sajma pozdravila zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin koja je pozvala sugrađane da napune svoje smočnice kvalitetnim domaćim proizvodima.

“Za nas u gradu, ovaj Sajam nadomješta ono što su nekada radile naše bake, a što mi, nažalost zbog brzine životnog tempa nismo u mogućnosti realizirati. Grad Zagreb će i dalje stajati uz male proizvođače kako bi im pomogao da opstanu na tržištu”, rekla je Kusin.

Zamjenik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak otvorio je Sajam napomenuvši kako ovakvi sajmovi omogućuju prodaju i direktno povezivanje proizvođača s potrošačima te na taj način čuvaju dugu tradiciju pripremanja zimnice na hrvatskim prostorima.

Sajam na kojem se predstavlja 118 izlagača iz svih županija Republike Hrvatske i Grada Zagreba, traje do nedjelje, 31. listopada do 13,00 sati s ciljem oživljavanja spravljanja zimnice te promocije autohtonih proizvoda Hrvatske.


Komentari