‘Svaki put možete dobiti popust’: Bivši zaposlenik otkrio tajne kupnje u H&M-u

commons.wikimedia.org

H&M je jedna od najpopularnijih trgovina.

Od kada je H&M stigao u Hrvatsku postao je jedna od napopularnijih trgovina, što zbog prihvatljivih cijena, što zbog trendi komada. Ipak, nije sve tako bajno kod kupovine u ovoj trgovini, sve se češće kupci žale na čudne veličine, koje su ili premale, ili je razlika između brojeva prevelika. Jedne hlače, primjerice, tako vam mogu biti premale, a ako uzmete broj veće, one će u stvarnosti biti veće za barem dva broja.

Jedan bivši zaposlenik H&M- sada je odlučio podijeliti tajne kupovine u poznatom dućanu kako bi vam olakšao šoping.

Baš svaki put možete dobiti popust

Ako niste znali, u H&M trgovine možete donijeti staru odjeću, a za dvije vreće iste (tu mogu biti i plahte, jastućnice ili jakne) dobit ćete dva kupona s 15 posto popusta. Vaša stara odjeća prerađuje se i postaje dio posebne kolekcije, a višak se daje potrebitima.

Probem je u čudnim veličinama, ne u vašem tijelu

“Sve u H&M-u je manjeg kalupa. Kada bi me kupci zatražili svoj broj savjetovao sam im da uzmu odjeću dva broja veću. Zapamtite, nije do vas nego do čudnih veličina”, kazao je.

Plan kupnje puno će vam pomoći

Normalno je da se ne snalazite u H&M, u jednom trenu ste na zimskim vestama, u drugom već na ljetnom asortimanu, a zapravo tražite traperice koje ne možete naći. Ove trgovine podijeljene su po sektorima i svaki se odnosi na određenu vrstu odjeće.

Najviše se kupuje odjeća “za svaki dan”, moderne stvari imaju svoje posebno mjesto jer je obično za one koje vole riskirati jer se, ipak, radi o najnovijim trendovima. Odmah do tog sektora je onaj posvećen odjeći za noćne izlaske.

Klasični dio je kvalitetniji, a uključuje i skuplje materijale. Divided je H&M-ova marka i posebno je zanimljiva mladima, Divided Gray je za cure koje ne slijede nužno posljednje trendove, a L.O.G.G je posvećen svima kojima je udobnost na prvom mjestu.

Upravo zato dobro je napraviti popis svega što želite kupiti, lakše ćete to naći ako znate u kojem sektoru se nalazi.

Olakšajte si kupnju preko interneta

Ako u tražilicu na internetskoj trgovini upišete trend, često ćete dobiti prekrasnu odjeću, koja je puno puta snižena, a i nema je u svim dućanima. Pogodnost je što u internetskoj trgovini vidite odjeću koja u trgovine stiže tek za nekoliko tjedana.

U šoping idite prije podne

U ovo vrijeme trgovine su najurednije, a vjerojatno ćete izbjeći i gužvu. Upravo zbog toga će se zaposlenici lakše i brže posvetiti vama ako trebate njihovu pomoć.

Kupujte “basic” odjeću

Artikli na Basic dijelu imaju pristupačnu cijenu, a pametno je ovu odjeću kupovati i sezonu unaprijed, primjerice, zimsku odjeću kupite već sada. Ova odjeća obično je kvalitetnija, ali H&M je ne dobiva u velikim količina, stoga nađite svoju veličinu na vrijeme.

Pratite rasprodaje

U pravilu su u H&M neke vrste sniženja svakih nekoliko tjedana, ne škodi ih popratiti. Velika rasprodaja je na kraju svake sezone.

Dodatni svjeti

Ako je u trgovini sve razbacano ili nema vašeg broja, potražite ga na internetu. Ako vašeg broja nema na policama, sigurno ga neće naći u skladištu. Tenisice “za svaki dan” su jeftine i udobne. Ispalit se prokopati po nakitu, on je često snižen, a možda je zakopan pod ostalim.

Izvor: popsugar


Komentari