‘Kvart ne prašta. On ima svoj kodeks i osjećaj za pravdu.’

Prošli tjedan je skoro izbila šora u Saboru. Miri Bulju možeš sve reći, ali nemoj mu spominjati ratni put. Čovjek je sa 18 godina otišao u rat i bio tamo do kraja. Kad ti to još spomene Bandićeva zamjena u Saboru, razina agresije se poveća na entu

Takvim obračunima svjedočio sam godinama u kvartu. Ne možeš doći u kvart kao odvjetnik u odijelu i trkeljati o ratnom putu nekome tko je 5 godina proveo na frontu bez posljedica

Ponekad mislim da bi moji kvartovski prijatelji donosili bolje odluke u Saboru od ove sadašnje ekipe. Kvart ima svoj kodeks, ima svoj smisao za pravdu, ima osjećaj za male ljude. Kvart ne prašta prijetvornost i glumatanje neke veličine koja nisi.

Kvart ne podnosi ono što nisi, on će ti sasuti sve u lice i reći – “Stari, više nisi onaj isti!”

Istinita legenda kaže da se jedan suvremeni Papa znao maskirati, otići u birtiju i pitati što kvartovski ljudi u Rimu misle o Papi.

Ja stvarno mislim da je kvart u Saboru prisutan mentalno i duhovno, ne bismo imali ove kaj se preslaguju za lovu i glasaju protiv svog naroda.

Rasprave bi možda bile manje stručne, ali bi odluke bile poštenije. Kvart ovdje ne smatram kao čistu geografsku odrednicu već kao nešto što te veže s malim ljudima.

Najbolju analizu svog rejtinga zato nećete dobiti u namještenim anketama, već u zadimljenom kafiću od onih koji te znaju trideset godina.

Od onih s kojima si dijelio tribinu, odlazio u Kulušić i Jabuku, markirao u školi… Oni su tvoj Ipsos i Crobarometar, jedini pravi i iskreni.

Autor: Marko Sladoljev


Komentari