(FOTO) Istražili smo najbolje second hand i vintage dućane u Zagrebu

Ljubitelji ‘second hand’ i ‘vintage’ odjeće imaju što izabrati u našoj metropoli, a mi predlažemo nekoliko super mjesta za kupovinu 

Trend koji je u inozemstvu jako popularan posljednjih nekoliko godina nije zaobišao ni Zagreb. Postoje oni koji na odjeću ne vole trošiti puno novaca, postoje oni koji taj isti novac nemaju, a postoje i oni koji žele odjeću kakvu više ne možete kupiti u regularnim dućanima. Tu upadaju dućani u kojima možete kupovati rabljenu odjeću, najčešće nabavljenu iz inozemstva, a pored popularnog Hrelića i Britanca nedjeljom postoji nekoliko duićana u kojima možete pronaći velik izbor odjeće svaki dan.

Bazar, Martićeva 14 b

Uredno posložen dućan, nalikuje baš kao i svaki drugi butik izgleda vrlo pregledno i privlačno za pretraživanje. Vlasnik ovog dućana je Denis Sekić koji je zaslužan za selekciju odjeće i vrlo je uslužan prema svojim kupcima te nerijetko savjetuje tko bi što mogao isprobati i kupiti. Odjeću nabavlja iz Nizozemske, bira samo kvalitetbne stvari i kaže da svaki komad mora biti izglačan prije nego se izloži u dućanu. U selekciji možete pronaći popularne ulične brendove ali i etablirana dizajnerska imena. Dućan je otvoren oko 5 godina, a nadopunu odjeće čine gotovo svakodnevno. Prate trendove, i nekoliko putaa godišnje imaju sezonsko sniženje do čak 90 posto. Ovaj dućan vrijedi posjetiti.

10491160_1435384096723440_1663733004908116568_n

Ulični ormar, Nikole Jurišića 16 

Ako ste u potrazi za “cool” vintage i retro trgovinom, Ulični ormar je mjesto za vas. Smješten u samom centru grada, nalazi se u šarmantnom dvorištu malo skrivenom od Jurišićeve ulice. Njegova ponuda uključuju žensku i mušku kolekciju, iako prevladava ženska. Možete birati između ženstvenih haljina, pletiva, kože, bluza, zimskih kaputa, traperica i košulja. Torbe, cipele i ostale modne dodatke također su dio njihovog asortimana. Kada je riječ o cijenama, uvijek je ista priča – možete kupiti nešto za minimalnu količinu nevca (npr. 20 kn), ali opet, neki komadi odjeće i nisu baš jeftini. Sve u svemu s obzirom na kvalitetu proizvoda, cijena i nije toliko visoka.

19787174_1948143161869387_1294554621683544694_o

Burried Clothes 

Buried Clothes propituje i traga za estetikom prošlih vremena koju potom stilizira u suvremenom kontekstu i reinterpretira kroz izložbenu, fotografsku i filmsku formu. Vintage odjeća i predmeti, uporabni i ukrasni, služe kao polazišna točka šire naracije koja se uvijek iznova razvija u jedinstvenom smjeru. U dijalogu s nizom suradnika, koji u interakciji s vintage predmetima istražuju nove moguće uloge istih, redefinira se naš stav prema prošlosti. Donirani, razmijenjeni ili poklonjeni komadi potiču nova kolektivna propitivanja reprezentacije vintage kulture danas. U svojoj ponudi imaju odličnu selekciju ženskih stvari kojima je teško odoljeti, a možete ih pronaći na Facebooku. 

img_0671

Mademoiselle Vintage & Antiquite, Dežmanov Prolaz 2

Vintage Mademoiselle & Antiquité je vintage dućan koji će nuditi do sada kod nas potpuno novi koncept prodaja stvari, u kojem ćete moći pronaći antikvitete i garderobu dizajnerskih imena. Dizajnerske stvari nikad nisu bili povoljnije i dostupnije. Nude mogućnost da u ovom jedinstvenom dućanu, nađete za sebe nešto, a istovremeno možete prodati svoje stvari te se na takav način ostvaruje naša ideja o stvaranju novoga mjesta na kojem se zadovoljava veliki broj kupaca. Ovo mjesto je za one nešto dubljeg džepa i možete pronaći dizajnerske odjeću i modne dodatke po nešto višim cijenama, ali vrlo razumnim za ono što se nudi. 

13612155_780408348767700_6934002731001191400_n

 

 


Komentari