7 NAJBOLJIH shopping SAVJETA: Ovo morate znati prije svakog odlaska u kupovinu!

pixabay.com

Ako vam se odlazak u shopping uvijek oduži ili se uvijek vratite s barem jednim komadom onoga što niste namjeravali kupiti, ovi savjeti su vam prijeko potrebni!

Napravite listu

Da, u trgovinama je sve ono što vam ne treba uvijek nadohvat ruke, a ono što vam treba negdje u pozadini. No, ako imate listu onoga što vam treba, manje će vam pozornost odvlačiti mudri marketinški trikovi.

Odredite koliko ćete potrošiti

Znati koliko u stvari možete potrošiti, ključno je kako biste iz kupovine izašli zadovoljni. Nema gorega osjećaja nego kada zažalite za onim što kupite, jer ste u taj dan potrošili polovinu plaće.

Plaćajte gotovinom

Istraživanje govori samo za sebe – kada kupujemo karticom, trošimo 20 – 50 posto više nego kada koristimo gotovinu.

Odredite koliko ćete vremena provesti u kupovini

Shopping centar nije mjesto za šetnju. Za to služe parkovi, ulice i gradski trgovi. Kako ne biste proveli cijelo popodne u kupovini i iz nje se nakon toga vratili umorni, procijenite koliko će vam trebati vremena i toga se držite.

Kupujte sami

Mnogi su već primijetili kako im njihovi shopping partneri u stvari odmažu, a ne pomažu. Ili će to vrijeme iskoristiti i za vlastito razgledavanje izloga, što će vas u najmanju ruku koštati vremena, ili će vam u garderobu donositi previše odjeće, koja će vam se u biti sviđati samo do trenutka kada izađete iz trgovine.

Ne kupujte kada ste umorni, gladni, uzrujani ili kada vam je dosadno

Dokazano je da ova emocionalna stanja vode do pretjerane kupovine.

Ne kupujte samo zato što je na popustu

Zapitajte se što vam zapravo treba i ako to zaista i nađete na popustu – odlično! Još je bolje ako kupnju skupljih stvari planirate za razdoblja popusta, ali najgore je kada u kupnju idete bezglavo samo zato što su popusti, piše piše myyearwithoutclothesshopping.com. U većini slučajeva, vratit ćete se punih vrećica koje s odjećom na koju ćete zaboraviti odmah idućeg dana!


Komentari