Koliko često čistite svoje kistove i spužvice za nanošenje šminke?

Jamie Street

Čišćenje kistova za nanošenje rumenila, sjenila ili ruževa te spužvice za nanošenje pudera potrebno je čistiti češće nego što to mislite. Ili radite

Kistovi za rumenilo i spužvice za nanošenje pudera jedan su od najvećih sakupljača bakterija. Spužvice su vlažne, a svi znamo koliko vlaga voli razvijanje bakterija svih vrsta. Ništa bolji nisu ni kistovi koje svakodnevno koristimo za nanošenje pudera u kamenu ili rumenila. Zato ih je potrebno čistiti često bez obzira na to što ih koristite samo vi. Pored profesionalnih tekućina s kojima možete čistiti kistove, možete ih oprati i blagim sapunom ili šamponom za kosu ako se radi o kistovima od prirodne dlake. Dovoljno je dodati kapljicu odabranog sredstva i lagano protrljati prstima po kistu te isprati mlakom vodom. Nakon pranja ostavite ga na ravnoj površini i pokušajte osušiti na zraku.

Isto pravilo vrijedi i za spužvice koje trebate smočiti i u njih utrljati odabrano mjesto za čišćenje. Trljajte ih sve dok iz njih ne počne teći čista voda, a zatim ih ostavite da se dobro osuše. Ako ste na svojem licu primijetili prištiće na području obraza, već ste zakasnili sa čišćenjem. Vodite računa o pravilnoj njezi vašeg lica, šminka je i tako samo dodatak.

 


Komentari