PRIPREME ZA NAJRASKOŠNIJI ADVENT DOSAD: Zagrepčane će ove godine dočekati i pravi Djed Božićnjak iz Finske

Zagreb je prošle godine imao najljepši Advent u Europi, a čini se da i ove godine ganjamo to priznanje, jer izlozi dućana već su ukrašeni božićnim motivima.

Iako će mnogi reći kako je za božićne pripreme još rano, trgovci ne misle tako, pa nam tako iz trgovina već mašu sobovi i njihov Djed Božićnjak.

“Božićnu ponudu imamo još od početka prošlog tjedna. Ima već i kupaca, uglavnom uzimaju ukrase za bor i lampice, ali i posuđe, odnosno tanjure i zdjele s vilenjacima i sobovima, a posebno su im zanimljive kuglice u obliku NLO-a, nogometnog dresa ili putne torbe”, inovacije u asortimanu objasnile su prodavačice u Butlersu, koji nije jedini dućan u kojem je već “to vrijeme godišta”. Kaufland, Müller, Ikea, pa i Take me home u Tomićevoj, u kojemu se prodaju božićne kuglice riječke dizajnerice keramike Marine Marinski, već su odavno zašli u adventsko vrijeme.

“Riječ je o klasičnom marketinškom štosu koji je na Zapadu prisutan godinama, ali i o svojevrsnom trgovanju emocijama”, kazao je PR stručnjak Božo Skoko te dodao da pod utjecajem industrije slaviti Božić počnu i oni koji nemaju nikakve veze s kršćanstvom.

>>>BOŽIĆNA EUFORIJA VEĆ JE POČELA: Ukrasi i kuglice su u dućanima, a svi hoteli popunjeni su zbog Adventa

>>>ADVENT U ZAGREBU ODUŠEVLJAVA: Nakon titule najljepšeg u Europi, stiglo još jedno priznanje

U pripremama ne kaskaju ni organizatori Adventa u Zagrebu, koji najavljuju još raskošniju proslavu od one prošlogodišnje. Lampice na Zrinjevcu upalit će za mjesec dana, 26. studenog, a osim “standardne” ponude koju čini osvijetljeni centar i klizalište na Tomislavcu, ove će godine Zagrepčane dočekati pravi Djed Božićnjak iz Finske. Advent će se proširiti i na kvartove koji su malo dalje od centra. Priprema se, naime, adventski program na Borongaju, ali i u Šestinama. Organizacijskog posla ondje se primila Udruga za očuvanje Šestina, a s obzirom na to da je stručni suradnik na projektu Katapult promocija, koja je već nekoliko godina zadužena za Tomislavac, klizalište će imati i u tom podsljemenskom naselju, piše poslovni.hr.

U sklopu zagrebačkog Adventa klizalište će postaviti i u Klovićeve dvore, u atrij galerije, a organiziraju i program na Platou Gradec, gdje će, među ostalim, biti posebno mjesto za fotografiranje na kojemu će pritiskom na gumb početi “padati” snijeg.

Nova je lokacija i Opatovina, a posebno će oživjeti Strossmayerovo šetalište. I dok ostali noviteti na Adventu još ostaju tajna koju djelatnici Turističke zajednice čuvaju sve do 3. studenog, kada je službeno predstavljanje programa, turisti ne čekaju. Svi Zagrebački hoteli za to su razdoblje puni, a slobodne sobe u vrijeme početka Adventa – nema.

>>>ZAGREB ĆE DOBITI SVOJU ULTRU: Glazbeni spektakl sjajno ide uz najljepši Advent

>>>ADVENT JE BIO SAMO ŠLAG NA TORTI! Zagreb srušio rekorde posjećenosti, najviše gostiju iz Južne Koreje (FOTO)


Komentari