Obišli smo tržnicu Kvatrić: Zagrepčane ne brine Agrokor, oni imaju svoje vrijedne kumice

Zlatko Gašpar

Domaće, kvalitetno i sa štandova naših kumica.

Na zagrebačkim tržnicama zavladalo je šarenilo, rapsodija boja, okusa i mirisa. Obišli smo tržnicu Kvatrić te provjerili što se nudi na štandovima naših kumica.

Zlatko Gašpar
Zlatko Gašpar

Rotkvice i mladi luk ibiti će rado viđeni gosti na vašim uskršnjim stolovima, a za vezicu mladog luka na Kvatriću ćete izdvojiti 5 kuna. Isto toliko ćete dati za rotkvice.

Zlatko Gašpar
Zlatko Gašpar

U trgovačkim lancima mladi luk je talijanski, no kod naših kumica sve je domaće, napominju veselo. Svoje rotkvice kumice uglavnom nabavljaju iz okolice Zagreba.  Tu su još domaća brokula, kelja, krastavci, koraba i cvjetača kojima je sezona, ali i šparoga zbog kojih ćete morati dublje posegnuti u džep – vezica košta 30 kuna.

Zlatko Gašpar
Zlatko Gašpar

Voće i povrće naših kumica uglavnom stiže iz okolice Zagreba i Dalmacije, a kako nam kažu, Zagrepčani se sve više okreću domaćem i kvalitetnom, bez obzira na nešto višu cijenu.

Zlatko Gašpar
Zlatko Gašpar

Uskrs nam je pred vratima, a one će ovaj tjedan imati više posla nego inače. Purgerske blagdanske trpeze krasit će proizvodi s njihovih štandova što ima mami osmijeh na lice. Dok Vlada spašava Agrokor, Zagrepčani su ipak sloniji spašavanju malih proizvođača i dragih nam kumica s placa.

>>>POSJETILI SMO DOLAC: ‘Trbuh grada’ zaleđen je, ali vrijedne kumice prkose debelim minusima (FOTO)


Komentari