NE ZNATE ŠTO SLUŠATI? Najbolji servisi za streaming glazbe

U današnje doba se sve manje skida glazbeni sadržaj na mobitele, a sve više se koriste razni streaming servisi.

Iz tog razloga smo odlučili malo usporediti neke od servisa koji su dostupni na našem području.

Spotify

Počet ćemo sa Spotify servisom. On naime nije dostupan na našem području, no putem ove upute možete doći do njega. U svojoj kolekciji ima oko 30.000 različitog sadržaja, od pojedinačnih albuma do raznoraznih playlisti. Desktop aplikacija omogućava da dodate svoje MP3 file-ove u svoj sadržaj, no to ponekad i ne radi najbolje. Spotify prati vaše korištenje te putem toga sastavlja playlistu glazbe koju do sada niste čuli, a odgovara žanru koji najčešće slušate. Postoje Free i Premium verzija. Free verzija je, kao što i ime govori, besplatna te se na njoj pojavljuju reklame. Omogućava vam da slušate neograničeno prvih šest mjeseci, a nakon toga sati su skraćeni na 10h, te možete streamati istu pjesmu pet puta prije nego vas traži da kupite digitalnu verziju ili nadogradite vaš account. Premium account vam dopušta da čujete nove albume čak i prije nego su puštene.

Cijena mu je 9,99 dolara, a za to dobijete neograničeno streaming glazbe, slušanje ekskluzivnog sadržaja u vrlo dobroj kvaliteti, te dobijete i prvih 30 dana besplatno. Da ne zaboravimo spomenuti, možete autorizirati do 3 uređaja.

Google Play Music

Google brand u svojem vlasništvu ima mnogo toga. Jedna od tih stvari je i servis za streaming glazbe Google Play Music. Ovaj servis je počeo s radom tijekom 2013. godine, a trenutno broji oko 35 milijuna pjesama. Uz to, korisnik može dodati do 50.000 pjesama u svoju glazbenu biblioteku, što znači da ako nešto ne možete pronaći, to lako dodate. Možete kreirati svoje playliste, a možete preuzeti neku od postojećih te ju downloadati kako bi mogli slušati glazbu u offline modu. Ako kreirate playlistu, možete odabrati hoće li ista biti privatna odnosno želite ju podijeliti sa svojim prijateljima koji koriste ovaj servis. Sam player, bilo preko weba ili aplikacije, je dosta šarolik i pun živih boja, što nije ni čudno budući da je servis u vlasništvu Google-a. Glazbu možete birati ne samo po žanru, nego i prema raspoloženju ili vašim trenutnim aktivnostima.

Račun košta 9,99 dolara, te dobijete mjesec dana za probu (unutar tih mjesec dana možete isključiti pretplatu, tako da ako vam se servis ne svidi ne trebate ništa plaćati). Na svakom računu možete dodati do 10 uređaja i možete mijenjati do 4 uređaja godišnje.

Deezer

Ekipa iz Deezera je napravila jako dobar posao s obzirom da je Deezer dostupan u 95% zemalja na svijetu. U svojoj biblioteci imaju preko 40 milijuna pjesama, što je više nego što imaju prethodne dvije aplikacije. Također, jedini imaju opciju da se prikažu lyricsi od pjesme koja se trenutno reproducira, a imaju i Flow opciju. Flow funkcionira samo u online načinu rada te on pušta random glazbu koja se bazira na vašim favoritima.

Deezer košta 6,99 eura mjesečno, u sklopu čega se dobije probnih 30 dana. Srećom po nas, Hrvatski Telekom nudi u ponudi Deezer po cijeni od 35 kn mjesečno, što je malo jeftinije. Također, postoji i obiteljski paket za 10,49 eura, u koji je uključeno 6 računa umjesto jednog. Na svakom računu se mogu dodati do 3 uređaja.

Original možete pronaći na itrendovi.hr


Komentari