MAJČICE MOJA: Tko pjeva zlo ne misli, a tko nosi njihove majice pravi je fakin (FOTO)

Ova vesela ekipa izrađuje majice za sve koji žele biti posebni.

Janko i Dubravka dali su mašti na volju i uz svoje stalne poslove pokrenuli brand drukčijih majičica za posebnije ljude – Majčice Moja.

“Pred 4 godine supruga i ja smo započeli raditi motive za majice iz čisto egoističnih razloga – majice sa motivima kakve smo željeli nismo mogli nabaviti u RH, a naručivanje preko interneta bilo je povezano sa visokim cijenama dostave, upitnom kvalitetom/veličinom/krojem majica i u ovisnosti o biometereološkoj prognozi dežurnog carinika taj dan, tako da smo si sami krenuli izrađivati motive”, kroz osmijeh se prisjetio Janko.

12507184_1086004984795029_8157288415783591396_n

Rodila se “Majčica”

Ovaj kreativni duo s odličnim smisao za humor odlučio je cijelu ideju realizirati putem Facebooka.

“Jedno je vodilo k drugome, pa smo dio motiva stavili na Facebook pod zezantskim imenom „Majčice moja“ aludirajući pritom na činjenicu da je supruga bila na porodiljnom i da se više bavila sa projektom, da izrađujemo majičice i da je nekakav uzvik sa pozitivnom intonacijom „ majko mila!“ željeni komentar na ono što radimo”, kazali su.

Stranica se počela širiti preko prijatelja i poznanika povećavajući bazu ljudi koji prate što rade tako da su uz gušt stekli i nekakvu obvezu nastaviti raditi i povećavati broj motiva .

“Bitno je naglasiti da i supruga i ja imamo stalne poslove jer je ovo je ipak bila i ostala zezancija i razbibriga koja nažalost ne može biti dugoročni izvor zarade na koji se možemo osloniti. Prinos kućnom budžetu od tih majica nas čini samo ljepšima kad izađemo na plac ili odemo u Konzum”, prokomentirao je Janko.

Specifičnost i zafrkancija njihov su moto

Uz dvoje djece i poslovne obaveze oni se i dalje trude zadržati kreativnost.

13119773_1166554443406749_7028172156182543282_o

“Supruga se vratila na posao, tu je sada i dvoje naših kikača, vremena je nekako sve manje – tako da sam tokom vremena sve više ja – Muž od Majčice – preuzeo skrb o motivima i majicama, no trudim se i dalje djelovati jer osim što me to istinski zabavlja, osjećam veliko veselje kad dobijem pozitivne komentare na neki svoj rad tj, motiv”, tvrdi naš sugovornik.

[box type=”success” align=”” class=”” width=””]Naime, ono kako on to vidi, je da su MM motivi specifični, zezantski ali i dalje vrlo egoistični kao i na početku – i dalje apsolutno sve što napravi od motiva – i supruga i on bi sami nosili (ili već nose!).[/box]

Šablonizacija nije njihov stil

Janko kaže kako inspiraciju pronalazi u brojnim stvarima, a ponajviše u nostalgičnim filmovima i izrazima.

“Inspiraciju nalazim u imenicama – bićima/stvarima/pojavama/događanjima – koje nisu mainstream ili ih ja barem tako ne doživljavam. Reći da se u MM motivima provlači neki duh nostalgije možda nije toliko točno, koliko je to samo referenca na neka prošla vremena ili događaje koji su nam svima manje-više poznati ili smo ih imali priliku doživjeti – motivi specifični upravo za naše podneblje i prošlost”, tvrdi Muž od Majčice.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Zato su mi hrvatski filmovi, gradovi, ljudi, pisci, specifični motivi iz 80tih, neke hrvatske izreke ili preokupacije draža inspiracija. Takav pristup MM bitno udaljava od globalno prisutnih šabloniziranih natpisa na majicama.[/box]

California, USA, Vintage,… – riječi koje možemo naći na današnjim općeprihvaćenim dizajnima majica globalnih brandova ustupaju kod mene mjesto primjerice Franjinoj „Idem malo prek k Žnidaršiću“, svim pušačima poznatoj „Zapalim još jednu pa idemo“, smiješno realnoj „Nije to skupo nego si se ti loše udala“, itd. 

12108943_1028554347206760_7724142995471214087_n

Kvaliteta prije kvantitete

Kažu kako imaju svoje kupce, točnije publiku.

“Takvi motivi (osim supruge i mene) imaju svoju publiku koja je u okvirima RH jako mala. Objašnjenja radi, naglasimo tu da je RH maleno tržište i to sa limitranom kupovnom moći, a ovo većinom nisu motivi koji se mogu nositi na posao ili pokazivati bilo kada i bilo gdje…Iako je to sa ekonomsko/novčanog stajališta za mene kao “prodavača” loša situacija, u drugu ruku mi je iznimno drago i upravo je to razlog što se i dalje trudim – jer imam posebnu privilegiju komunicirati s ljudima koji dijele moj ukus ili nedostatak istog, pa sve koji se javljaju doživljavam kao bliske ljude sa kojima imam nešto vrlo, vrlo zajedničko… Ljudi, istina, više komeniraju i lajkaju nego što kupuju, no sve što radim u konačnici nije radi novca jer bi inače već odavno odustao…”, zaključuje Janko.

Osim toga,  tvrdi, odlučili su se odmah na početku raditi sa kvalitetnim materijalom/majicama koji osim što je skup i teško dobavljiv (jer tekstilne industrije u RH gotovo više i nema) imaju i dodatni problem – imamo puno veće troškove jer sve što radimo je komadno – primjerak/dva/tri – što opet bitno povećava cijenu svega što radimo.

Uz majice imaju i ploče s natpisima te posebno iznenađenje za čitatelje

MM se osim majicama, ponosi i svojim metalnim retro pločama sa natpisima.

15400409_1364592360269622_2609635862607134040_n

“Osmišljene prigodno kao suvenir, zezancija, dekoracija ili poklon nastavljaju taj specifični humor u duhu našeg vremena i prostora”, kažu nam iz Majčice.

Pripremili su i pravo iznenađenje za čitatelje portala Zagreb.info. I vi imate priliku nositi ove originalne majice. Janko i Dubravka daruju jednu za nju i jednu za njega s motivom po želji. Detalje pogledajte na Facebooku portala. :)

Razgledajte i galeriju:

 

 


Komentari