Kupac ih pozvao na red: ‘Zašto Kaufland u Hrvatskoj izrabljuje radnice, a u Njemačkoj ne?’

Facebook

Već svi znaju da blagajnice nemaju “ni svetka ni petka”.

Od kada je stigao u Hrvatsku, Kaufland je pokupio mnoge simaptije kod kupaca, možda je do te njemačke kvalitete, koja Hrvate privlači u konkurentski Lidl, jer ipak je njemačko – dobro.

Ipak, kako vrijeme prolazi, a sve više naših stanovnika odlazi na njemačke adrese, primijetili su neke razlike koje su ih pošteno razljutile.

Naime, jedan od njihovih stalnih kupaca našao se u Njemačkoj, matičnoj zemlji ovog trgovačkog lanca i ‘ko za vraga baš je bio pred Kauflandom i ugledao je radno vrijeme koje ga je šokiralo. Blagajnice tamo rade “samo” do 20 sati,  Hrvatskoj to nije slučaj.

“Gospodo, ne baš draga, da li je moguće da Kaufland u matičnoj zemlji radi normalno do 20h, a u Hrvatskoj izrabljujete radnike i radnice da rintaju do 21h, a u Zagrebu i do 23h?”, upitao ih je na službenom Facebook profilu uz priloženu fotografiju.

FOTO: Facebook/ Kaufland Hrvatska
FOTO: Facebook/ Kaufland Hrvatska

Iako Kaufland inače odgovara na sve pohvale i primjedbe svojih kupaca, ispod ove objave odgovora nema. Nismo sigurni je li im ona promakla ili je jednostavno pokušavaju ignorirati, ali sigurno znamo da je čovjek govorio istinu. Tako je, primjerice, poslovnica na adresi kneza Branimira 119 zaista radnim danima otvorena do 23 sata, a čak i nedjeljom radi duže od njemačkih poslovnica, do 21 sat.

FOTO. Kaufland
FOTO: Kaufland

U vezi radnih vremena smo se obratili i Kauflandu kako bi nam oni objasnili zašto hrvatske blagajnice rade tri sata duže, ali do objave teksta nismo dobili odgovor.

>>> ONI NEMAJU SVETKA, PETKA, NI PRAZNIKA: ‘Svi nas sažalijevaju, ali kad treba kupovati sažaljenje brzo padne u vodu’


Komentari