(FOTO) Koji ‘pametnjaković’ je OVDJE iscrtao pješački prijelaz?

FOTO: T portal

Ono kad u gradu nedostaje pješačkih prijelaza, a oni ih crtaju na besmislenim mjestima…

Izgleda da je ponovo hrpa novaca otišla u vjetar, ovog puta zbog jedne “zebre”. Naime, stanovnike Gredica i Srednjaka prije desetak dana iznenadio je novi pješački prijelaz na Horvaćanskoj, između Prikrilove i Fulisove ulice. I nitko od stanovnika ne bi se bunio na novu zebru kada bi ona imala smisla, ovako ne vodi nigdje.

Sa sjeverne strane nove “zebre” nalaze se betonski blokovi, dok je s južne strane potok Črnomerec i stanari se s razlogom pitaju čemu pješački prijelaz na trasi kojom bi u dalekoj budućnosti trebao voziti tramvaj koji bi spajao Črnomerec i Jarun.

Ideja za tako nešto datira još iz 1939. godine, i u prvoj fazi bi se povezale Baštijanova i Horvaćanska. Takav zahvat uključuje kompletnu rekonstrukciju postojećeg tramvajskog okretišta na Ljubljanici, uređenje Ozaljske, Od Fallerova šetališta do Puljske ulice, kao i rekonstrukciju postojećeg autobusnog terminala. Pruga i cesta dalje bi prolazile iza nebodera u Ulici braće Domany i izašle na Horvaćansku cestu.

FOTO: T portal
FOTO: T portal

Ipak, da bi se to izvelo prvo se treba riješiti zavrzlama s imovinsko-pravnim odnosima, ali dokučiti što će se s potokom Črnomerec. Dok do toga dođe svi pješački prijelazi će izblijediti i već će nekoliko puta biti prefarbani. Baš zato stanovnici vjeruju da se ovdje radi tek o predizbornom potezu.

Saša Molan, donedavni predsjednik Vijeća gradske četvrti Trešnjevka – jug, za tportal je rekao da ne zna zbog čega je došlo do ocrtavanja pješačkog prijelaza, te da prema njegovim saznanjima na spomenutoj lokaciji nisu planirani veći zahvati upravo zato što se ona nalazi na prometnom koridoru.

>>> NAJBANALNIJI PRIZOR U ZAGREBU: Možete li naći opravdanje za postojanje ovakve zebre? (FOTO)

>>> APSURDISTAN U ZAPRUĐU: ‘Narisana zebra za troskoke’ (FOTO)


Komentari