‘SUVREMENA UMJETNOST’: Zanimljiva izložba slika i skulptura popraćena modnom revijom

Facebook

U prostoru “Centar CVJETNI” u Zagrebu na trgu Petra Preradovićeva br. 6 na 1. katu, uslijediti će zanimljiva i prestižna izložba slika i skulptura pod nazivom “SUVREMENA UMJETNOST”.

Riječ je o skupnoj izložbi koja će po prvi put biti prestavljena u prostoru Centar CVJETNI na čak 500 m2 izložbenog prostora. Ova izložba, organizirana upravo u predbožićno vrijeme, ima za cilj predstaviti raznovrsnost hrvatske likovne scene i modne revije poznatih kreatora.

Umjetnici koji sudjeluju: Boris Demur, Petar Dolić, Marija Dujmović Kondres, Nikolina Ivezić, Svjetlan Junaković, Petar Hranuelli, Alana Kajfež, Tisja Kljaković Braić, Eugen Feller, Milena Lah, Julije Knifer, Marina Stoponja , Josip Stošić, Niklola Vudrag, Jasenka Vukelić, Josip Zanki.

Otvorenje izložbe „ SUVREMENA UMJETNOST“ : srijeda 2.12. u 18 sati, a izložbu će otvoriti : povjesničar umjetnosti Nikola Albaneže

Radno vrijeme izložbe:
ponedjeljak – petak od 16:00 do 21:00
subota od 10:00 do 15:00
nedjeljom zatvoreno

Događanja u izložbenom prostoru u sklopu izložbe “SUVREMENA UMJETNOST”:

Subota, 5.12.2015. u 13.00h MODNA REVIJA

Lada Szabo-Kajfež predstavit će se sa novim, ručno heklanim kreacijama, nastalim u proteklom razdoblju, a koje će nositi manekenke.

Cipele će predstaviti MILANSKA modna dizajnerica Elena Bassanese sa novom kolekcijom
Eli-Street. http://www.eli-street.com/

Francesca Kajfež vlasnica make up studia šminkat će manekenke.

Manekenke koje sudjeluju su : Dajana Čavić, Maja Vertil, Josipa Pavić, Francesca Kajfež i Klara Hranuelli

Nakit na manekenkama: GUARDIAN YOLO narukvice su podsjetnik na anđela čuvara koji postoji iako ga ne vidimo. On je tu, nosimo ga na ruci, čuvamo u srcu. http://www.guardian-yolo.com/

Modnu reviju će zagrijati Dj Yanco iz Zagreba inače poznat po svojim nastupima diljem Hrvatske.

Suvremena umjetnost je pojam pod kojim prije svega podrazumijevamo, umjetnost koju stvaraju suvremeni autori i onu umjetnost koja se percipira od strane suvremenika. Kako ne postoji čvrsti okvir za suvremeno, tako ne postoji pravilo za njenu prisutnost i vremensku ograničenost.
Slična značenja u ovom kontekstu imaju i pojam aktualne umjetnosti i engleski pojam contemporary art.
Ovaj pojam se upotrebljava da bi se izbjegao izraz moderna umjetnost. U svakodnevnom govoru pod pojmom moderno, pa i pomodno podrazumijevamo ono što se trenutno većini ljudi može dopasti, a što može da se zamijeni izrazom suvremeno. Ovi izrazi predstavljaju ono što donosi vrijeme u kojem živimo. Stručno, u kontekstu umjetnosti i povijesti umjetnosti izraz moderna spaja se sa određenom epohom u povijesti umjetnosti, ali bez vremenskog zaključenja.


Komentari