Znate li vi što znače ova dva slova na kultnoj Domaćici?

FOTO: Press

Ne znam što znači ovo JK, napisao je u popularnoj Facebook grupi Osamdesete u Zagrebu jedan od članova.

Bruno  je tražio objašnjenje natpisa na kultnom keksu koji se i danas proizvodi u Krašu. Riječ je naravno o Domaćici koja danas ima više okusa i posve novo ruho, drugačije od onoga koje prikazuje Brunina fotografija.

Osamdesete u Zagrebu
Osamdesete u Zagrebu

Fanovi grupe otkrili su mu kako JK zapravo znači Josip Kraš te se prisjetili vremena kada se nekako lakše uživalo i u omiljenom keksu.

Josip Kraš je hrvatski komunist, sindikalni aktivist i narodni heroj SFRJ. Sahranjen je u grobnici narodnih heroja na Mirogoju, a 1965, godine njegova rodan kuća u Vuglovcu uređena je u memorijalni muzej. Po njemu je nazvana zagrebačka tvornica Kraš.

Najbolji keksi i to klasična varijanta bez današnjih kerefeka”, konstatirala je Anamarija. To su keksi za koje znaju svi iz bivše države, poručuje Franjo naglašavajući da je Domaćica još uvijek zakon. ”Na istočnjačkoj pijaci u Nizozemskoj ‘kod Turčina napolitanke, čokoladne i domaćica”, napisao je fan spomenute grupe koji u delicijama očigledno uživa i daleko od Zagreba.

”Na hipodromu i tada jedinom dućanu na Kajzerici, kad sakupimo siću, glavna klopa je bila kruh, parizer i domaćica. sam da ne idemo doma da još ostanemo kartat ili kaj god , naravno vrijeme 80tih”, na koncu se prisjetila Sofija.

Čokoladirano čajno pecivo Domaćica je u Kraševom asortimanu još od 1957. godine. Domaćica je jedan od nositelja Kraševog imagea.

>>>ŽESTOKA POLEMIKA NA FEJSU: Je li kultni slatkiš promijenio okus? (FOTO)


Komentari