Nijemci brutalno popljuvali Zagreb: ‘Najdosadniji europski grad’

Lice grada

Kao najbolju stvar u Zagrebu smatra autoput prema moru.

Spiegel online pisao je reportažu iz Zagreba. Prema njihovim riječima Zagreb je jako dosadan grad, a ponudili su i savjete turistima kako preživjeti “zagrebačku tugu”.

Novinarka navodi kako je “vrhunac ljeta u Zagrebu bio koncert Duran Durana koji se mogao čuti i u rubnim kvartovima” . Pritom ističe kako bi pjesma “Ordinary World” mogla “biti lokalna himna”.

“Na rubovima Zagreba događaju se trenuci u kojima je i dosada avanturizam, a ova metropola trebala bi se natjecati za najdosadniji grad u Europi”,pišu između ostalog. Most mladosti nazivaju “betonskim brutalizmom”, a Bundek i Jarun su otužni. Bolje nisu prošli niti Dolac i crkva Svetog Marka koje opisuje kao “kičaste”.

Na Hreliću se prema novinarki ovog portala prodaje stara krama. Kako navodi, “trgovci prodaju lomljene kugle ili nude staru plastičnu vrećicu, kao da su dragocjenosti”.

Kao najbolju stvar u Zagrebu smatra autoput prema moru. Ipak, upućene su i neke pohvale – pogledu sa Sljemena, palačinkarnici Latina i kafiću Krivi put. Preporuku ove novinarke dobio je i Art Park.

 


Komentari