NASTAVITE NIZ: Kada ste posljednji put čuli neko od ovih imena?

pixabay.com

Novo vrijeme, nerijetko piše neka nova pravila, a time i neka nova imena.

Da je to doista tako konstatirati se može i u parkovima. Ondje osim što se sve rjeđe mogu sresti nasmijana dječja lica, još se rjeđe mogu sresti djeca koja nose stara hrvatska, a time i stara zagrebačka imena. Konstatirano je to i u popularnoj Facebook grupi Osamdesete u Zagrebu. Jedan od članova, gospodin Robert razmišljajući o tim po članove ove grupe dragim godinama zapitao se kada ste posljednji put čuli imena koja padaju u zaborav.

”Kada ste zadnji puta čuli kako je netko nazvao svoju prinovu o obitelji npr Zdenka, Ljerka, Vesna, Sonja, Ivanka, Ivančica, Darko, Davor, Dunja, Višnja, Verica, Zlatko, Dubravko, Mirko, Mira, Miroslav, Stanko, Stjepan, Jagoda, Branko, Branislav, Mislav, Željko, Zdravko”, upitao je Robert te ostale članove pozvao da dopune niz u slučaju da im još koje zaboravljeno ime padne na um.

Doista, svojim idejama pokušajte i vi nadopuniti ovaj niz te na taj način barem u ovom virtualnom svijetu sačuvajmo imena naših baka. Možda baš vaš prijedlog nekoga ipak motivira da se imenom svojega djeteta vrati u te drage godine.

>>>NAJPOPULARNIJA IMENA U HRVATSKOJ: Ovako se zove najviše beba rođenih u 2016. godini

 

 


Komentari