GRAĐANI SITI NABRIJANIH VIJESTI O SNIJEGU: ‘Stalno neki alarmi, stalno siju paniku, moš mislit čuda da zimi pada snijeg’

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Siječanj praćen snijegom i hladnoćom je nešto uobičajeno.

Većina medija o zimskim uvjetima izvještava pripremajući građane za hladnoću. Neki to čine s dozom senzacionalizma, a to je razljutilo jednu građanku. Narcisa je podjelila svoje mišljenje i sjećanje iz 1984. godine s članovima grupe Osamdesete u Zagrebu i dobila veliku podršku.

“Nema razmišljanja o tome,kolike su vani temperature na celzijevoj ljestvici.I bilo je to tak normalno.Zima je.Nikakve pompe,nikakvih medijskih zastrašivanja oko niskih temperatura.Vodili smo neke druge brige.Danas, radio,Tv,internet.Oprez,hladnoća,niske temperature,pazite se,ostanite kod kuće,zasut će nas snijeg,traume pune…toliko mrtvih..val gripe….pa opet uokolo…užasne senzacije ,od kojih se ljudi osjećaju loše,prateći prvenstveno, vremensku prognozu.Nastaje nemir, potencijalni strah ,posebice kod starijih ljudi,koji su prikovani uz Tv.Pa ja to naprosto,nemrem vjerovati!, napisala je i dobila veliku podršku članova.

Njezino mišljenje podržali su brojni članovi koji tvrde kako su nekoć jedva čekali snijeg.

“Baš tak, stalno neki alarmi, stalno siju paniku, moš mislit čuda svjetskoga da po zimi pada snijeg i temperatura je ispod nule, a po ljeti iznad 30, a nađe se i pokoji grmljavinski pljusak”, ustvrdila je Dunja.

Nadovezala se i Renata:  “Nije toga bilo,jedva smo čekali da zapadne snijeg da se idemo sanjkati, bilo je puno više snijega i bilo je hladnije pa nikom ništa,to je bilo normalno.”

Današnje vremenske prilike su, tvrde, prenapuhane i isto potkrijepljuju primjerima iz prošlosti.

“Ja sam s Jaruna, celi Jarun je bil sleden, al ono skroz , snega je bilo do riti , delali smo iglue , koji su izdržali do proljeća, moji u sobi nisu kurili cjelu noć pa se sjećam stari donio čašu vode ono da ima za noć a čaša ujutro smrznuta. “Rojze” po prozorima ne vidiš kroz njih. Mi djeca smo celu bogovetnu zimu bili vani cele dane, starci isto i svi su živjeli po 100 god..Ovo danas ,mslim gle čuda -5 u Zg u siječnju. Pa čudno bi bilo da je +35…..”, zaključila je jedna komentatorica.

zima

>>> NAŠ ‘VJEČNI GRAD’: Zagreb je u prosincu bio čaroban i šarmantan i prije 100 godina! (FOTO)


Komentari