Sajam zimnice i autohtonih proizvoda na Trgu bana Jelačića

FOTO: zagreb.hr

Od petka do nedjelje posjetite Sajam zimnice i autohtonih proizvoda.

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Grada Zagreba, od 13. do 15. listopada na Trgu bana Jelačića održat će se Sajam zimnice i autohtonih proizvoda, na kojem će svoje proizvode ponuditi 120 proizvođača iz cijele Hrvatske, rečeno je na konferenciji za novinare na Zagrebačkom velesajmu.

“Sa zadovoljstvom mogu reći da je ovo što činimo jako dobro jer na Sajmu poljoprivredni proizvođači imaju priliku promovirati i prodavati svoje proizvode, a građani Zagreba i turisti priliku da kupe domaće kvalitetne proizvode iz svih županija”, naglasio je gradonačelnik Milan Bandić, dodavši da domaći proizvođači zaslužuju potporu kako bi mogli što bolje plasirati i prezentirati proizvode.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić rekao je da je Ministarstvo osiguralo besplatne štandove za izlagače, a Grad Zagreb najfrekventnije mjesto – glavni gradski trg, na čemu je zahvalio gradonačelniku i resornim uredima. Ovaj Sajam nije velik ali je iznimno bitan za naše proizvođače i promociju njihovih proizvoda. Svake godine imamo sve više izlagača, a ove smo dostigli brojku od 120, istaknuo je ministar. Napomenuvši da ga posebno veseli što će ove godine biti izloženi i autohtoni proizvodi čiji je naziv zaštićen oznakom izvornosti i oznakom zemljopisnog podrijetla u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji, ministar je pozvao sve da za vikend obiđu Sajam.

Od petka do nedjelje, na Trgu bana Jelačića, na Sajmu zimnice i autohtonih proizvoda bit će na ponudi voće i orašasti plodovi, pekmezi, kompoti, suho, ušećereno i kandirano voće, povrće, ajvari, ukiseljeno i sušeno povrće, začinsko bilje, mesne prerađevine, sirevi u ulju, usoljene ribe u ulju, maslinovo i bućino ulje, svinjska mast, med, te ostali slični proizvodi koji spadaju u tradiciju zimnice.


Komentari