Poznati novinar ‘opleo’ po ZET-ovcima: Evo što im posebno zamjera

FOTO: Ivan Klindić

Muke po ZET-u

Posljednjih tjedana Zagrepčani, što od vladajućih do sama građana, sasuli su trnje i kamenje na Zagrebački holding i ZET. Kosturi iz ormara i pozamašni dugovi počeli su malo po malo izlaziti na svjetlo dana odlukom o odvajanju ZET-a i Velesajma od Zagrebačkog holdinga, stoga će ta dva gubitaša na tržištu će nastupiti kao samostalni poduzetnici u vlasništvu Grada Zagreba.

No, sve je kulminiralo kada je veliki štediša Bandić odlučio ZET-ovcima smanjiti božićnice na 1250 kuna, iako u Kolektivnom ugovoru stoji da iste trebaju biti isplaćene u iznosu od 2 885 kuna. Sada sindikati prijete tužbama, koje će Holdingu, koji je već ionako u dugovima, donijeti bespotrebnu štetu i iznosu od 10 do 15 milijuna kuna.

Uvijek uzbudljivo u hrvatskoj politici.

Na ZET-ovce se obrušio i poznati hrvatski novinar i publicist Ante Gugo, koji se, uz fotografiju, osvrnuo na dvokratno radno vrijeme na prodajnim mjestima karata i očito neobjavljeni rat Bandiću.

FOTO: Facebook / Ante Gugo
FOTO: Facebook / Ante Gugo

“Djelatnici ZET-a, firme u kojoj vozači primaju plaće o kakvima doktori znanosti mogu samo sanjati uveli su dvokratno radno vrijeme na prodajnim mjestima karata.

Ne znam je li razlog tome neobjavljeni rat Bandiću zato što im nije htio isplatiti Božićnicu koja bi trebal biti duplo veća od one koju su primili djelatnici Gradskog poglavarstva ili to što im fali ljudi jer su i bez tog dijela Božićnice uspjeli otići na skijanje, o čemu broji visokoobrazovani mogu samo sanjati.

Očekujem da uskoro i tramvaji počnu voziti dvokratno. Autobusi već odavno voze mimo svakog voznog reda”, napisao je Ante Gugo.


Komentari