Istražili smo koja događanja na otvorenom posjetiti ovog vikenda u Zagrebu!

FOTO: Dražen Komar

Iako mnogi kažu da je Zagreb u kolovozu prazan i da su baš svi na moru, čini se nije baš tako. Svakako je manje ljudi, ali ne i manje događanja u kojima još uvijek možemo uživati na otvorenom. Ili pod zvijezdama. Kad smo kod zvijezda, sutra nemojte propustiti uživati u astronomskoj pojavi poznatijoj kao Suze Sv. Lovre na najromantičnijim lokacijama u gradu, a mi donosimo još nekoliko zanimljivih događanja koja nas očekuju danas, sutra i prekosutra.

11. kolovoza 

Ako ste željni plesa uz ritmove funka, soula i rock&rolla onda je Gornji grad večeras mjesto koje trebate posjetiti. Od 21:00 sat nastupa BAND YAMS. U neposrednoj blizini, u našem omiljenom Art parku večeras je isto vrijeme za glazbu za koju su zaduženi – Zamoreno Trio. Svirka počinje već u 20:00 sati. U Gajevoj večeras možete poslušati Loud & Found na kauču ispred Cosmopolitana i Esspresa.

Ako ste raspoloženi za kino projekcije, Ljetno kino Gradec danas prikazuje posljednji Woody Allenom film “Café Society”a u Ljetnom kinu Tuškanac krenuo je filmski Tjedan Superheroja i sf-a.  Još uvijek niste pogledali predstavu Kći Lotrščaka, Marije Jurić Zagorke? Obavezno na Ljetnu pozornicu Opatovina gdje je u tijeku 32. Zagrebačko histrionsko ljeto.

12. kolovoza 

Jutro možete započeti na Pikniku u Maksimiru koji započinje u 10 sati. Fini domaći sendviči, sirevi i vrhnje, slatki zalogaji, paprenjaci, voće i povrće sa zagrebačkih tržnica i osvježavajuća pića – piknik košare pakirane su za dvije, četiri ili šest osoba sadrže sve što je potrebno za piknik u dobrom društvu. Ljeto na Strossu sutra će ugostiti glazbenu skupinu Katarzani i Džejn koju čine mladi entuzijasti iz Zagreba. Ljetno kino Gradec prikazuje akcijski triler “Sve ili ništa”.

13. kolovoza 

U nedjelju na Strossu nastupa Maryjane, na Zrinjevcu možete još u nedjelju uživati u manifestaciji “Ples na Zrinjevcu” koju realiziraju Kraljevi ulice, a prije novog radnog tjedna opustite se uz film “Vlakom prema slavi” na Ljetnom kinu Gradec.

Koji god “open air” događaj odabrali ovaj vikend, želimo vam dobru zabavu i ugodan vikend odmor.

 


Komentari