VOLONTERI U PANICI: Gdje su nestale životinje koje je ovaj mladić udomio?

FOTO: Facebook / Udruga za pomoć i unaprjeđenje života životinja "Merida"

Volonteri iz nekoliko udruga koje se bave udomljavanjem napuštenih pasa i mačaka, ovih su dana u pravoj panici, piše 100posto.

Otkrili su da su životinje, za koje su mislili da su ih udomili, završile u rukama potpuno nepouzdane osobe, nakon čega im se gubi svaki trag.

Riječ je o 21-godišnjem mladiću, iz zagrebačkog Folnegovićevog naselja, koji se javljao volonterima tvrdeći da želi udomiti neku od napuštenih životinja. Iako se, tvrde iz udruga, psi i mace ne daju udomiteljima bez detaljne pretprovjere uvjeta, mladić je očito sve potrebne “ispite” položio te je tako, od prosinca do sada, uspio udomiti, koliko je za sada poznato, tri mace i jedno štene, prevarivši pri tom volontere četiriju udruga.

Iako se činilo da su životinje našle sreću u novom domu kod pravog ljubitelja životinja, ispostavilo se da ipak nije tako.

“U nekoliko smo navrata mladiću slali poruke pokušavajući doznati kako je psić kojeg je od nas udomio. No, čim bismo ga upitali kada možemo doći k njemu da vidimo kako je štene, on bi redovito pronalazio izlike kako bi izbjegao susret s nama. Kada me kolegica iz jedne udruge upitala jesam li kod tog mladića kada je preuzimao psića vidjela mace koje je od nje udomio, moje su se sumnje dodatno pojačale jer maca tamo nije bilo. Nakon upornih, ali neuspjelih pokušaja da se susretnemo s njim, uspjeli smo s njim stupiti u kontakt tek uz pomoć policije. No kad je mladić konačno otvorio vrata svog stana, naši su se strahovi obistinili. U tom stanu više nema niti jedne jedine životinje.

Ne zna se što se s macama i psićem Noelom u međuvremenu dogodilo, gdje su završili i jesu li uopće živi, no iako strahujemo od crnih scenarija ipak se nadamo da ćemo, uz pomoć građana, pronaći te nesretne životinje. Upravo stoga smo i napravili plakat s njihovim fotografijama, koji je s naše Facebook stranice do sada podijeljen već više od 300 puta“, kazala je za 100posto Ivana, volonterka iz Udruge za pomoć i unaprjeđenje života životinja “Merida”.

Prenosimo njihov apel u nadi da će ova priča ipak dobiti svoj sretan kraj.

FOTO: Facebook / Udruga za pomoć i unaprjeđenje života životinja "Merida"
FOTO: Facebook / Udruga za pomoć i unaprjeđenje života životinja “Merida”


Komentari