(FOTO) Uznemirujuće fotografije: Pas izgrizao Zagrepčanina i njegovog psa, vlasnica pobjegla s mjesta događaja

FOTO: Zagreb.info / čitateljica

Incident u zagrebačkom kvartu Vukomerec.

Na području Vukomerca u petak 28. travnja u večernjim satima došlo je do incidenta. Pas nepoznate žene bio je bez povodca, a zbog njezina nemara i neodgovornog ponašanja izgrizao je vlasnika Željana i njegovog psa Čarlija, malog mješanca pekinezera i terijera.

Željan je šetao s Čarlijem, a u susret im je dolazila žena zajedno sa svojim psom, koji nije bio na povodcu i hodao je daleko ispred nje. Pas je ničim izazvan zauzeo, priča nam Zagrepčanka, agresivan stav, a njezin je otac potom malog Čarlija uzeo u naručje kako bi ga zaštitio.

Pas žene koja im je dolazila u susret skočio je na Željana, odnosno na psa Čarlija, no Željan ga je branio rukom, zbog čega mu je drugi pas izgrizao nadlakticu i razderao mu jaknu.

Čarli je uspio pobjeći jer se izvukao iz ogrlice, počeo je trčati prema kafiću, no pas ga je slijedio, s ciljem da ga zakolje. Srećom, ljudi su čuli cviljenje, stoga je jedan susjed u tom trenutku zbrinuo Čarlija. Što se tiče vlasnice, Zagrepčanka nam je kazala da nije ni potrčala za svojim psom, a kasnije je samo pobjegla.

U Vukomercu, napominje Zagrepčana, malo tko šeće pse na povodcu, a mnogi koji pse imaju, smatra građanka, ne znaju ih odgojiti i ovo sve je, ističe, moglo proći puno gore. Tim više što na tom mjestu nije dozvoljeno šetati pse bez uzice.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Vlasnica drugog psa je mlađa žena visine oko 175 cm, ima dužu i valovitu smeđu kosu, a te večeri na sebi je imala tajice i smeđu majicu. Pas je bež/žute boje, ima šiljaste uši i do visine je koljena. Ako znate nešto više o incidentu ili vam je poznato tko je vlasnica psa, javite nam se u inbox ili na mail [email protected][/box]

Čarlijevi vlasnici smatraju da su pas i njegova vlasnica iz Vukomerca ili okolnog kvarta. Ovo je primjer neodgovorne vlasnice koja pušta svog psa bez nadzora jer joj se, očito, ne da šetati s njim. Nažalost, ovakvih je primjera neodgovornog ponašanja vlasnika pasa pun grad. Zbog njih se kažnjavaju i odgovorni vlasnici pasa koji se svakodnevno brinu za njih te ih primjereno socijaliziraju.

Izgriženi vlasnik završio je na Hitnoj gdje su mu povili duboke rane, a Čarli je pregledan kod veterinara. Ima 8 ugriza, od kojih su neki dublji. Obitelj je šokirana i zgrožena nemarom i neodgovornošću, a mali Čarli i dalje je u šoku.

“Skriva se ispod kreveta i drhti od straha”, kazala je Zagrepčanka.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Za šetnju bez povodca kazne iznose od 600 do 1 000 kuna.[/box]


Komentari