TAMNA STRANA GRADA: Tužni prizori na ulicama Zagreba imaju i jednu pozitivnu točku (FOTO)

Ivan Ramađa

Ljepota našeg malog grada privlači sve više turista diljem svijeta, a zagrebačkom šarmu teško se oduprijeti. No, neizbježne su tužne slike na koje sve češće nailazimo.

Zagreb, kao jedan uglađeni gospodin, šarmira i izvan granica Lijepe naše. Sve češće nam stižu brojna priznanja iz cijeloga svijeta, a ulice našega grada vrve turistima koje osvaja ljepota zagrebačkih ulica. No, idilu razbijaju sive slike koje nas vraćaju u surovu realnost.

Ivan Ramađa
Ivan Ramađa

Zagreb nije samo uglađeni gospodin predivnog izgleda i šarmantnog duha. Zagreb ima i svoju tamnu stranu. Sve je više naših sugrađana kojima je jedina sigurna luka sivi zidić u nekoj od ulica ili pak hladni pločnik na kojem traže malo odmora od teškog bremena kojeg nose na svojim izmučenim leđima.

Ivan Ramađa
Ivan Ramađa

U takvom okruženju izmole koju kunu za hranu ili kakvu koricu kruha kojom bi privremeno utažili glad i ušutkali želudac. Sve je više nesretnih sudbina, okolnosti koje su se loše poklopile ili samo krivih životnih odabira koje svi mi ponekad činimo. Godine prolaze, životne nedaće sve su teže za nositi se s njima, no borba sa životom ne prestaje.

Ovaj grad ima veliko srce, a njegovi dobročinitelji su ti koji nesretnim sugrađanima pomažu da prebrode još jedan tmuran dan.

>>>SLIKA KOJA DOISTA GOVORI TISUĆU RIJEČI: Ova žena je apsolutna kraljica gradske špicezagrebački b

>>>PRONAŠLI SMO DJEČAKA KOJI JE ODUŠEVIO TISUĆE LJUDI: Alojzije (12) nosio je buket Lani, a detalji ove priče su nevjerojatni!


Komentari